• 09:00 - 17:00
 • 0662 487 835
 • Kapcsolat

  MANDARINSZÜRET HORVÁTORSZÁG, NERETVA-VÖLGYÉBEN

  POČITELJ – METKOVIĆ – DRVENIK – DUBROVNIK – MEDJUGORJE
  UTAZÁS: légkondicionált luxusautóbusszal
  Szállás: 3 csillagos szállodában, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban
  Ellátás: reggeli – fakultatív vacsora igényelhető

  Program:

  1. nap: Szeged – Počitelj – Metković

  Utazás pihenőkkel, késő délután érkezünk Bosznia-Hercegovina egyik látványos kisvárosába, Počiteljbe, a Neretva-völgy leghangulatosabb kisvárosába, ezen a kis ódon településen mintha megállt volna az idő. Ma is úgy néz ki, mint egy pár száz évvel ezelőtt, olyan állapotban maradtak fenn épületei, ahogy annak idején megépítették őket. Városnézésünk után indulunk horvátországi szálláshelyünkre. Szállás: Metković

  2. nap: Metković – Mandarinszüret – Drvenik

  Reggeli után a Neretva folyó deltájába látogatunk, ahol több mint egymillió mandarin és narancsfa található, melynek évente 60-80 ezer tonna édes, magnélküli, ízletes gyümölcsök teremnek. Programunkon a delta ültetvényén a köszöntő italt és kóstolót követően a házigazdák bemutatják a mandarin szedés technikáját, termesztésének módját. A szüreten kb. 3 kg mandarin ingyenes, az e felett szüretelt rész pedig fizetendő. A szüretet követően rövid buszozás után, a delta csatornáin, egyik taván indulunk csónakázásra, mely során eljutunk a vendéglátónk farmjára, ahol tradicionális és nagyon ízletes ebéd következik, valamint bort és vizet szolgálnak fel. A kiváló programot követően indulunk tengerparti szálláshelyünkre, ahol szabadidő áll rendelkezésre. Szállás: Drvenik

  3. nap: Fakultatív kirándulás: Dubrovnik kulturális örökségei

  A reggeli után egész napos kirándulásra indulunk. A nap főszereplője az „Adria királynője”, Dubrovnik, amelynek óvárosa az UNESCO Világörökség része. A város a Földközi -tenger partjának műemlékekben egyik leggazdagabb városa. A hatalmas falakkal körülvett óváros sikátorai, középkori épületei, templomai, kolostorai igazi csemegét jelentenek a kulturális körutazások kedvelőinek. Programunkban végig sétálunk a városfalon és a ferences rendi kolostor gótikus kerengőjének bizarr oszlopdíszei mentén, gyönyörködhetünk az óváros, az erődrendszer, a tenger és a környező szigetek pazar panorámájában. Számunkra kiemelt jelentőséggel bír a katedrális és annak kincstárának meglátogatása, mivel itt őrzik Szent István királyunk relikviáit, de nem maradhat ki a különleges értéknek számító Tiziano alkotás, a Szűzanyát a kisdeddel ábrázoló festmény megcsodálása sem. Városnézésünket a Revelin erődítmény, majd a Sponza-palota és a városi Harangtorony megtekintésével folytatjuk. Kihagyhatatlan látnivaló a Nagy Onofrio-kút, amely 1438-ban épült Onofrio della Cava nápolyi mester tervei alapján készült. Ezt követően a Szent Megváltó-templomban teszünk látogatást, majd szabadprogram keretében lesz alkalmunk egy jó kávét, vagy süteményt, fagylaltot elfogyasztani a kultúra és a művészetek városának egyik vendéglátó egységében. A késő délutáni órákban visszaindulunk szálláshelyünkre. Részvételi díj: 45 euró/fő (belépőkkel együtt). Szállás: Drvenik

  4. nap: Drvenik – Medjugorje – Szeged

  Kora reggelit követően indulunk a katolikusok egyik legnagyobb zarándokhelyére Medjugorjebe, ahol egy órás szabadprogram keretében megtekintjük a kegytemplomot és a világhírű zarándokhelyet. 1981.június 24-én hat környékbeli fiatal késő délután felmászott a Crnica hegyre, ahol egy női alak jelent meg előttük karjában csecsemőt tartva. A fiatalok Szűz Máriát vélték felfedezni az alakban. Medugorje az eredetileg csendes kis hercegovinai falu a jelenések után a katolikus világ egyik legismertebb, leglátogatottabb zarándokhelyévé vált és a világ minden tájáról a zarándokok százezreit vonza e sziklás hercegovinai hely. Medugorje az igazság, a szeretet és a remény találkozásának a helye. A zarándokhely meglátogatását követően indulunk haza, Szegedre érkezés a késő esti órákban.

  Indulás: Szeged, Rókusi krt-i Tesco Áruház parkolójából 04:00 órakor.
  RÉSZVÉTELI DÍJ: 87.800,-Ft/fő
  Csoporthoz csatlakozás: Domaszék – Mórahalom – Ásotthalom – Baja
  Lefoglalom
  pentagon bőrönd
  KIRÁNDULÁSOK

  Programkínálatunk tartalmaz egynapos belföldi és külföldi utakat is, melyekben többek között megismerkedhetünk Magyarországgal, mesélni fog nekünk a Bécsi-erdő is, csodaszép semmeringi élményekben lesz részünk, valamint ellátogatunk Pozsonyba, a koronázó városba is!

  Tovább
  pentagon kedvezmény
  KULTURÁLIS KÖRUTAZÁSOK

  Kétségkívül ezek az utak azok, melyek legtöbbet hozzátehetnek az iskolában tanultakhoz, legyen szó akár történelemről vagy irodalomról. Egy-egy ilyen körutazásunk során megelevenednek a tankönyvek képei. Ismerje meg 2023. évi körutazásainkat, melyek közt vannak 2-3 napos illetve több napos körutazások is.

  Tovább
  pentagon naptár
  Üdülések

  Ön hol nyaralna legszívesebben? Horvátországban, az olasz vagy török riviérán, akár a szépség szigetén, Korzikán? Nézzen bele kínálatunkba, foglalja le és élvezze álmai nyaralását!

  Tovább
  pentagon bőrönd
  SZÍNHÁZ ÉS KONCERT

  Színházi programok szegedi indulással! Irodánk rendszeresen szervez az ország legjelentősebb kulturális programjaira kirándulásokat. Aktuális színházi programajánlatunkat nyomon követheti weboldalunkon is, érdeklődhet telefonon, vagy e-mailben, de szeretettel várjuk Önt irodánkban is!

  Tovább
  pentagon kedvezmény
  KEDVEZMÉNYEK

  Előfoglalási-, törzsutas-, gyermekkedvezménnyel és szuper nászutas kedvezményekkel várunk minden kedves utazni vágyót, de amennyiben úgy dönt, hogy nagyobb csoporttal utazik, úgy csoportos kedvezményben részesül!

  Tovább
  pentagon naptár
  Foglalás

  Foglalja le utazását, teljes körű online ügyintézéssel!

  Tovább