• 09:00 - 17:00
 • 0662 487 835
 • Kapcsolat

  TOSZKÁN VARÁZSLAT: Itália romantikus partszakasza, a CINQUE TERRE

  PORTOGRUARO – FIRENZE – PRATO – PISA – LUCCA – PISTOIA – PADOVA
  UTAZÁS: légkondicionált luxusautóbusszal
  Szállás: 3 csillagos szállodában, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban
  Ellátás: reggeli – fakultatív vacsora igényelhető

  Program:

  1.nap: Szeged – Portogruaro – Cavallina

  Utazás Kiskunfélegyháza – Kecskemét – Budapest – Siófok – Nagykanizsa útvonalon, Szlovénián keresztül Olaszországba. Programunk első állomása egy kis történelmi, középkori reneszánsz városka, Portogruaro. Kellemes sétát teszünk a XV-XVI. századi paloták és lakóépületek közt. Portogruaro festői kisvárosa az „árkádok városaként” is ismert. Ámulatba ejtőek a városkát áltszelő Lemene folyó menti vízimalmok, a különösen szép paloták látványa egytől egyig sétára csábítanak. Városnézétünket követően továbbutazás szálláshelyünkre. Szállás: Cavallina

  2.nap: Firenze – Prato

  Megreggelizünk, majd utirányunk Toszkána központja, az Arno folyó két partján fekvő Firenze. Nincs még egy olyan város, ahonnan annyi jelentős művész származott volna, és ahol annyi műalkotás lenne fellelhető. Paloták, templomok, kolostorok sora, szobrok, festmények mindenütt. Firenze egyik jelképe a Ponte Vecchio híd, melyen a séta felejthetetlen élményt jelent. A városnéző sétánk során láthatjuk a város fő nevezetességeit, melyek közül a legjelentősebbek: a monumentális székesegyház gyönyörű harangtornyával és a Keresztelő kápolnával, a híres középkori híd (Ponte Vecchio). Látogatás az Uffizi Képtárban, amely a világ egyik legnagyobb reneszánsz műkincsgyűjteményével rendelkező múzeum. A képtár anyagának megtekintése után a Santa Croce templomot keressük fel, benne Michelangelo és Galilei sírjával. Rövid utazást követően Toszkána tartomány gyöngyszemében, Pratoban teszünk gyalogos városnézést. A tekintélyes múlttal rendelkező középkori város központja számos műemléket tartogat: megtekintjük a középkori lakótornyot, a Santa Maria templomot, majd a XIII. században, II. Frigyes császár által építtetett impozáns várat. A szép élmények után indulunk szálláshelyünkre. Szállás: La Spezia

  3.nap: Fakultatív kirándulás: Itália romantikus partszakasza, a Cinque Terre

  Egész napos fakultatív kirándulás az „öt föld” mesés tájaira. Ezen a napon felejthetetlen kirándulásra indul csoportunk és Itália egyik legszebb partszakaszát és legtöbbet fotózott falvait fedezzük fel. Carrara város mellett utazva autóbuszunkból egy távoli pillantást vethetünk a hegyoldalban meghúzódó híres márványbányákra. La Speziából a meredek hegyfalak alatt meghúzódó kikötővárosból indulunk egy élménygazdag hajóútra. Kihajózásunk alkalmával látjuk Porto Venere jellegzetes magas színes házait, majd kikötünk Manarola városkában. A festői Cinque Terre területét öt pici, autóforgalomtól mentes falu és egy pazar nemzeti park alkotja. Rimaggiore, Manarola, Comigli, Vernazza és Monterosso települései meredek domboldalakba épültek, színes házakkal egyedülálló látványt nyújtanak. Az UNESCO által védettnek nyilvánított természeti park felfedezése során a parton a „szerelmesek útján” végigsétálva nem mindennapi panorámában gyönyörködhetünk. A sós tenger illata és a lenyűgöző látvány mindenképpen életre szóló élményt garantál. Részvételi díj: 50 euró/fő (belépőkkel együtt) Szállás: La Spezia

  4.nap: Pisa – Lucca – Pistoia – Rovigo

  A reggelit követően Pisa városába látogatunk, mely egykor Olaszország egyik legjelentősebb tengeri hatalma volt. Városnézésünk alkalmával Itália egyik legszebb terét, az UNESCO Világörökségek közé sorolt Csodák terét tekintjük meg, a Keresztelő kápolna, a Dóm és a híres pisai Ferde torony épület együttesével. Délután utazás Lucca városfalakkal körbezárt lenyűgöző hangulatú városába. A szűk utcákon barangolva megtekintjük a város jellegzetes hangulatú terét, mely egy római amfiteátrum helyén épült. Megcsodálhatjuk a San Martino katedrálist és a város nagy szülötte Puccini szülőházát. A látogatás után úticélunk Pistoia, ahol a székesegyház Medici kápolnájának oltárképét Verrucchio: Madonna a gyermekkel és szentekkel című festményét csodálhatjuk meg, majd továbbutazás szálláshelyünkre. Szállás: Rovigo

  5.nap: Rovigo – Padova – Szeged

  A reggeli után utazás a Brenta mellékfolyója mentén fekvő Padovába. Megtekintjük a Szent Antal bazilikát, amelyet 1232-ben, a szent halálát követő évekbankezdték el építeni. Olaszország egyik leghíresebb és legnagyobb zarándoktemploma. A csodás templom megtekintése után élményekkel feltöltődve indulunk haza. Szegedre érkezés az esti órákban.

  Indulás: Szeged, Rókusi krt-i Tesco Áruház parkolójából 04:00 órakor.
  RÉSZVÉTELI DÍJ: 127.800,-Ft/fő
  Csoporthoz csatlakozás: Kistelek – Kiskunfélegyháza – Kecskemét (Auchan bevásárlóközpont) – Budapest (M0-s autópálya pihenői)
  Lefoglalom
  pentagon bőrönd
  KIRÁNDULÁSOK

  Programkínálatunk tartalmaz egynapos belföldi és külföldi utakat is, melyekben többek között megismerkedhetünk Magyarországgal, mesélni fog nekünk a Bécsi-erdő is, csodaszép semmeringi élményekben lesz részünk, valamint ellátogatunk Pozsonyba, a koronázó városba is!

  Tovább
  pentagon kedvezmény
  KULTURÁLIS KÖRUTAZÁSOK

  Kétségkívül ezek az utak azok, melyek legtöbbet hozzátehetnek az iskolában tanultakhoz, legyen szó akár történelemről vagy irodalomról. Egy-egy ilyen körutazásunk során megelevenednek a tankönyvek képei. Ismerje meg 2023. évi körutazásainkat, melyek közt vannak 2-3 napos illetve több napos körutazások is.

  Tovább
  pentagon naptár
  Üdülések

  Ön hol nyaralna legszívesebben? Horvátországban, az olasz vagy török riviérán, akár a szépség szigetén, Korzikán? Nézzen bele kínálatunkba, foglalja le és élvezze álmai nyaralását!

  Tovább
  pentagon bőrönd
  SZÍNHÁZ ÉS KONCERT

  Színházi programok szegedi indulással! Irodánk rendszeresen szervez az ország legjelentősebb kulturális programjaira kirándulásokat. Aktuális színházi programajánlatunkat nyomon követheti weboldalunkon is, érdeklődhet telefonon, vagy e-mailben, de szeretettel várjuk Önt irodánkban is!

  Tovább
  pentagon kedvezmény
  KEDVEZMÉNYEK

  Előfoglalási-, törzsutas-, gyermekkedvezménnyel és szuper nászutas kedvezményekkel várunk minden kedves utazni vágyót, de amennyiben úgy dönt, hogy nagyobb csoporttal utazik, úgy csoportos kedvezményben részesül!

  Tovább
  pentagon naptár
  Foglalás

  Foglalja le utazását, teljes körű online ügyintézéssel!

  Tovább