• 09:00 - 17:00
 • 0662 487 835
 • Kapcsolat

  ÖRÖK RÓMA – VATIKÁN

  PORTOGRUARO – FIRENZE – ORVIETO – TRIESZT
  UTAZÁS: légkondicionált luxusautóbusszal
  Szállás: 3 csillagos szállodában, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban
  Ellátás: reggeli – fakultatív vacsora igényelhető

  Program:

  1. nap: Szeged – Portogruaro – Cavallina 

  Folyamatos utazás a Budapest-Siófok-Nagykanizsa útvonalon, Szlovénián keresztül Olaszországba. Programunk első állomása egy kis történelmi, középkori reneszánsz városka. Kellemes sétát teszünk a XV-XVI. századi paloták és szép lakóépületek között. Portogruaro festői kis városka, az „árkádok városaként” is ismert. Ámulatba ejtőek a városkát átszelő Lemene folyó menti vízimalmok, a különösen szép paloták látványa egytől egyig sétára csábítanak. Városnézésünket követően utazás szálláshelyünkre. Szállás: Cavallina

  2. nap: Firenze – Orvieto

  Reggeli után utazás a reneszánsz bölcsőjeként emlegetett Firenzébe. Nagyszerű élményt jelent a XIV-XV. századi épületek között sétálni. A közös séta során láthatjuk a város fő nevezetességeit: a monumentális Székesegyházat gyönyörű Harangtornyával, a Keresztelőkápolnát, a Főtéren álló pompás, középkori Városházát, a híres hidat (Ponte Vecchio). A szabadidőt követően látogatás a világ egyik legnagyobb reneszánsz műkincsgyűjteményével rendelkező Uffizi Múzeumban. A múzeum gazdag gyűjteményének megtekintése után séta az Arno folyó partján, majd továbbutazás Orvietoba, a sziklatetőre épült középkori városba. Az elbűvölő kisváros dómja nem egy könnyen felejthető látvány, a belsejében kiemelkedő művészi élményt nyújtó freskósorozatával. Városnézésünket követően utazás a szálláshelyünkre. Szállás: Tivoli

  3. nap: Róma

  Reggeli után egész napos városnézés keretében a csoport megtekinti az antik Róma nevezetességeit: az ókori rómaiak szórakozóhelyét a Colosseumot, a Michelangelo által tervezett Capitoliumot, és a dicsőségek színhelyét a Forum Romanumot. Ezt követően a festőktől, művészektől hangos Spanyol lépcsőt, a különböző kívánságokhoz fűződő aprópénzzel teli Trevi kutat, Traianus oszlopát, a híres rómaiak temetkezési helyéül szolgáló Panteont. Pihenés a város egyik leglátogatottabb terén a Piazza Navonán, amelynek közepét három csodálatos barokk szökőkút díszíti, majd a pápák erődjéül szolgált Angyalvárat tekintjük meg. Szállás: Tivoli

  4. nap: Róma – Vatikán – Cavallina

  Reggeli után látogatást tesz csoportunk a Vatikán területén. A Vatikáni Múzeumban, ahol a Sixtusi kápolna, az Athéni Iskola, és a Laokoón csoport mellett számtalan világhírű festmény és szobor csodálható meg. Majd a világ legnagyobb temploma, a Szent Péter székesegyház következik, ahol alkalom nyílik olyan Michelangelo által készített remekművek megismerésére, mint a Piéta, és a kupola belső díszítése, illetve gyönyörködhetünk a Szent Péter sírja fölött emelt csodálatos baldachinban. Majd a Bernini által épített, hatalmas, ellipszis alakú Szent Péter teret csodálhatjuk meg. Ezután szabad programunk lesz. Szállás: Cavallina

  5. nap: Cavallina – Trieszt – Szeged

  Reggeli után az Isztriai-félsziget legészakibb kikötővárosába, Triesztbe utazunk. Trieszt elegáns város, amely magán viseli az Osztrák-Magyar Monarchia meghatározó építészeti stílusjegyeit. Megtekintjük a város legszebb műemlékét, a Szent Justus katedrálist, amelyet a XIV. században gótikus stílusban építettek. Figyelemre méltóak a katedrális bizánci stílusú, XIII. századi, szép mozaikképei, illetve az 1343-ban emelt tornya, melynek építésénél római sírköveket és korinthoszi oszlopokat is felhaszáltak. A gazdag élményt követően hazaindulás. Szegedre érkezés az esti órákban.

  Indulás: Szeged, Rókusi krt-i Tesco Áruház parkolójából 04:00 órakor.
  RÉSZVÉTELI DÍJ: 128.800,-Ft/fő
  Csoporthoz csatlakozás: Kistelek – Kiskunfélegyháza – Kecskemét (Auchan bevásárlóközpont) – Budapest (M0-s autópálya pihenői)
  Lefoglalom
  pentagon bőrönd
  KIRÁNDULÁSOK

  Programkínálatunk tartalmaz egynapos belföldi és külföldi utakat is, melyekben többek között megismerkedhetünk Magyarországgal, mesélni fog nekünk a Bécsi-erdő is, csodaszép semmeringi élményekben lesz részünk, valamint ellátogatunk Pozsonyba, a koronázó városba is!

  Tovább
  pentagon kedvezmény
  KULTURÁLIS KÖRUTAZÁSOK

  Kétségkívül ezek az utak azok, melyek legtöbbet hozzátehetnek az iskolában tanultakhoz, legyen szó akár történelemről vagy irodalomról. Egy-egy ilyen körutazásunk során megelevenednek a tankönyvek képei. Ismerje meg 2023. évi körutazásainkat, melyek közt vannak 2-3 napos illetve több napos körutazások is.

  Tovább
  pentagon naptár
  Üdülések

  Ön hol nyaralna legszívesebben? Horvátországban, az olasz vagy török riviérán, akár a szépség szigetén, Korzikán? Nézzen bele kínálatunkba, foglalja le és élvezze álmai nyaralását!

  Tovább
  pentagon bőrönd
  SZÍNHÁZ ÉS KONCERT

  Színházi programok szegedi indulással! Irodánk rendszeresen szervez az ország legjelentősebb kulturális programjaira kirándulásokat. Aktuális színházi programajánlatunkat nyomon követheti weboldalunkon is, érdeklődhet telefonon, vagy e-mailben, de szeretettel várjuk Önt irodánkban is!

  Tovább
  pentagon kedvezmény
  KEDVEZMÉNYEK

  Előfoglalási-, törzsutas-, gyermekkedvezménnyel és szuper nászutas kedvezményekkel várunk minden kedves utazni vágyót, de amennyiben úgy dönt, hogy nagyobb csoporttal utazik, úgy csoportos kedvezményben részesül!

  Tovább
  pentagon naptár
  Foglalás

  Foglalja le utazását, teljes körű online ügyintézéssel!

  Tovább