• 09:00 - 17:00
 • 0662 487 835
 • Kapcsolat

  BARANGOLÁS DÉLVIDÉKEN ÉS DÉL-ERDÉLYBEN

  MOTORCSÓNAK TÚRA A KAZÁN-SZOROSBAN
  UTAZÁS: légkondicionált luxusautóbusszal
  Szállás: Lepenski Vir – 2-3 ágyas, fürdőszobás hotelszobákban
  Ellátás: reggeli – fakultatív vacsora igényelhető

  Program:

  1. nap: Belgrád (Nándorfehérvár) – Galambóc vára

  Programunkat Belgrádban kezdjük, ahol először a hatalmas fellegvárat tekintjük meg, amely évszázadokon át döntő szerepet játszott a Nyugat határán. A dombon magasodó, hatalmas kiterjedésű erődítmény a történelem viharai ellenére ma is Belgrád első rendű látnivalója. 1456. június 22-én Nándorfehérvár védői, élükön Hunyadi Jánossal ezen a helyen arattak döntő győzelmet a törökök felett. Belgrádi látogatásunkat a Szent Száva, Szerbia legnagyobb pravoszláv templomának megtekintésével zárjuk. Továbbutazás a Vaskapu szoros bejáratánál álló gyönyörűen felújtott Galambóc várához. A középkori vár több bővítésen esett át, mai állapotában is jól elkülöníthető a régebbi belső és az újabb külső várrész. Az impozáns vár az évszázadok folyamán a török-magyar háborúk gyakori helyszíne volt. A vár megtekintése után indulunk szálláshelyünkre. 

  2. nap: Vaskapu-szoros – Al-dunai motorcsónak túra: Nagy és Kis kazán-szoros – Temesvár

  A reggelit követően utazás a Déli-Kárpátok nyugati vonulatai és a Szerb-érchegység között, a Duna által kivájt festői Nagy-, és Kis Kazán-szorosba. A Duna vonala a Római Birodalom határvonalának számított több mint egy évezreden keresztül. Csoportunk Orsováról egy romantikus motorcsónak túrára indul az Al-Dunán. Felejthetetlen élmény a zord szépségű szoros látványa! A Kazán-szoros két részre tagolódik: felső (szűkebb és hosszabb Nagy Kazán-szorosra), és az alsó (valamivel szélesebb és rövidebb Kis Kazán-szorosra). A látványos motorcsónaktúra után továbbutazás a Bánát központjába, Temesvárra, amely egykor a Monarchia egyik fontos katonavárosa volt. Városnézésünk során a híres építész, Emánuel Fischer von Erlach terve alapján 1736-73 között épült Dómtemplomot, majd a hajdani piactér körüli szép épületeket tekintjük meg. Ezt követően a szerb püspöki székesegyházat, majd Temesvár egyetlen középkori részleteket tartalmazó építményét, a Hunyadi-várkastélyt (kívülről) látogatja meg csoportunk. Temesvári látogatásunkat a bánáti ortodox Metropolitan katedrális és az Állami Operaház megtekintésével folytatjuk. Rövid szabad programot követően hazautazás, Szegedre érkezés az esti órákban.

  Indulás: Szeged, Rókusi krt-i Tesco Áruház parkolójából 05:00 órakor.
  RÉSZVÉTELI DÍJ: 39.900,-Ft/fő
  Lefoglalom
  pentagon bőrönd
  KIRÁNDULÁSOK

  Programkínálatunk tartalmaz egynapos belföldi és külföldi utakat is, melyekben többek között megismerkedhetünk Magyarországgal, mesélni fog nekünk a Bécsi-erdő is, csodaszép semmeringi élményekben lesz részünk, valamint ellátogatunk Pozsonyba, a koronázó városba is!

  Tovább
  pentagon kedvezmény
  KULTURÁLIS KÖRUTAZÁSOK

  Kétségkívül ezek az utak azok, melyek legtöbbet hozzátehetnek az iskolában tanultakhoz, legyen szó akár történelemről vagy irodalomról. Egy-egy ilyen körutazásunk során megelevenednek a tankönyvek képei. Ismerje meg 2023. évi körutazásainkat, melyek közt vannak 2-3 napos illetve több napos körutazások is.

  Tovább
  pentagon naptár
  Üdülések

  Ön hol nyaralna legszívesebben? Horvátországban, az olasz vagy török riviérán, akár a szépség szigetén, Korzikán? Nézzen bele kínálatunkba, foglalja le és élvezze álmai nyaralását!

  Tovább
  pentagon bőrönd
  SZÍNHÁZ ÉS KONCERT

  Színházi programok szegedi indulással! Irodánk rendszeresen szervez az ország legjelentősebb kulturális programjaira kirándulásokat. Aktuális színházi programajánlatunkat nyomon követheti weboldalunkon is, érdeklődhet telefonon, vagy e-mailben, de szeretettel várjuk Önt irodánkban is!

  Tovább
  pentagon kedvezmény
  KEDVEZMÉNYEK

  Előfoglalási-, törzsutas-, gyermekkedvezménnyel és szuper nászutas kedvezményekkel várunk minden kedves utazni vágyót, de amennyiben úgy dönt, hogy nagyobb csoporttal utazik, úgy csoportos kedvezményben részesül!

  Tovább
  pentagon naptár
  Foglalás

  Foglalja le utazását, teljes körű online ügyintézéssel!

  Tovább