• 09:00 - 17:00
 • 0662 487 835
 • Kapcsolat

  HÁROM ORSZÁG, EGY TÓ PARTJÁN: AUSZTRIA – SVÁJC – NÉMETORSZÁG

  ÉLMÉNYDÚS KÖRUTAZÁS A BÓDENI-TÓ KÖRÜL - Liechtenstein-i programmal!
  UTAZÁS: légkondicionált luxusautóbusszal
  Szállás: 3 csillagos szállodában, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban
  Ellátás: reggeli – fakultatív vacsora igényelhető

  Program:

  1. nap: Szeged – Rattenberg – Innsbruck

  Indulás: Szeged, Rókusi krt-i Tesco Áruház parkolójából 04:00 órakor. Folyamatos utazás, útközbeni pihenőkkel. Programunk első állomása Tirol egyik legszebb városkája, a festői Rattenberg, amelynek városképe a XVII. század óta gyakorlatilag semmit nem változott, ez Ausztria legzártabb műemlékegyüttese. Az Innsbrucktól 40 km-re lévő Rattenberg különleges középkori hangulatával és üvegművészetével vívta ki a világhírnevet. Az „egyutcás” városka megtekintése után utazunk szálláshelyünkre.

  Szállás: Innsbruck

  2. nap: Liechtenstein, Vaduz – Bregenz – Felvonóval a Pfander hegyre

  A reggelit követően Lichtenstein miniállam fővárosában, Vaduzban teszünk látogatást, mely igazi gyöngyszem. Felkeressük a St. Flórián székesegyházat, majd séta Vaduz központjában. Utazás Ausztriába a Bódeni-tó parján fekvő Vorarlberg tartomány fővárosába, Bregenzbe. Megcsodálhatjuk a város legrégebbi részében a számos jó állapotban fennmaradt műemlékházakat, és a XIII. századi erődítmény maradványait. Ezt követően a kis Szent György kápolnát és az 1686-ban épült favázas építésű Városházát tekintjük meg. Séta a Bódeni-tó korzóján, amely felett mindig finom vízpára lebeg. Élménydús programunk befejezéseként felvonóval utazunk a Pfänder hegyre (1064 méter), ahonnan gyönyörködhetünk a Bódeni-tó panorámájában. A hegytetőről nyílik a legszebb kilátás a három ország: Ausztria, Svájc, Németország hegycsúcsaira. A hegyi kirándulást követően utazás szálláshelyünkre. Szállás: Klaus

  3. nap: St. Gallen – Rajna-vízesés – Stein am Rhein – Mainau-sziget

  Reggeli után útirányunk Svájc, ahol első megállónk első megállónk az ország egyik leghangulatosabb városa, St. Gallen, melynek az 1766-ban felszentelt, gyönyörű barokk katedrálisát csodálhatjuk meg. Következő állomásunk a Rajna-vízesés, amely a legnagyobb zuhatag Európában. Bárcsak 23 méter magas, de figyelemre méltó a kb. 150 méter szélességű, erdős partok közé ékelődött, lenyűgözően szép fekvésű látványosság. Óriási élményben lesz részünk, amikor motorcsónakkal utazunk a vízesés kis szigetére. Továbbutazás a középkorban épült lakóházaival és homlokzati freskókkal díszített Stein am Rheinbe, Svájc egyik legszebb városkájába. Megtekintjük a Rajna kilépését a Bódeni-tóból, melynek látványa szintén mély nyomot hagyhat emlékezetünkben. Ezt követően Németországba, Mainaura, a „virágok szigetére” utazunk, mely ékszerként terül el a smaragdzöld tóban. Itt tavasztól késő őszig különböző trópusú virágsétányok és pillangók házának színes pompája nyújt feledhetetlen élményt. Szállás: Klaus

  4. nap: Friedrichshafen – Nymphenburg-i kastély

  A reggeli elfogyasztása után indulunk a Bódeni-tó parti kisvárosba Friedrichshafenbe, ahol látogatást teszünk a Zeppelin Múzeumban, mely Európa legnagyobb repülési gyűjteményét, és a Zeppelin léghajók történetét mutatja be. A múzeum látogatás után úticélunk a Nymphenburg-i kastély. Bajorország egyik legszebb barokk kastélya, angol mintára kialakított hatalmas parkban terül el. Az egykori királyi bírtokon a Wittelsbachok 1664-ben kezdték meg az építkezést, majd minden új tulajdonos további építkezést hajtott végre. Megtekinthető a kastély pazar kék-ezüst tükörterme, díszterme és a citromsárga szobák mellett a delfti csempével díszített konyhálya is. Ezután irány ausztriai szálláshelyünk. Szállás: Salzburg

  5. nap: Salzburg – Mayerling – Heilingenkreuz apátság

  Reggeli után indulunk Ausztrián keresztül haza, útközben a Bécsi-erdő egyik nevezetességét, Mayerlinget keressük fel, ahol 1888. január 30-án Rudolf trónörökös és szeretője, Vetsera Mária öngyilkossága történt. Ferenc József a nevezetes vadászházat engesztelő kápolnává alakította át. Programunkat a Heilingenkreuz-i ciszterci apátság megtekintésével zárjuk. Európa legnagyobb és legrégebbi kolostora, amely 1133-ban történt megalapítása óta folyamatosan működik. Az apátság templomának orgonáján Franz Schubert is játszott. A heilingenkreuzi programot követően hazautazás, Szegedre érkezés a késő esti órákban.

  Indulás: Szeged, Rókusi krt-i Tesco Áruház parkolójából 04:00 órakor.
  RÉSZVÉTELI DÍJ: 129.700,-Ft/fő
  Csoporthoz csatlakozás: Kistelek – Kiskunfélegyháza – Kecskemét (Auchan bevásárlóközpont) – Budapest (M0-s autópálya pihenői)
  Lefoglalom
  pentagon bőrönd
  KIRÁNDULÁSOK

  Programkínálatunk tartalmaz egynapos belföldi és külföldi utakat is, melyekben többek között megismerkedhetünk Magyarországgal, mesélni fog nekünk a Bécsi-erdő is, csodaszép semmeringi élményekben lesz részünk, valamint ellátogatunk Pozsonyba, a koronázó városba is!

  Tovább
  pentagon kedvezmény
  KULTURÁLIS KÖRUTAZÁSOK

  Kétségkívül ezek az utak azok, melyek legtöbbet hozzátehetnek az iskolában tanultakhoz, legyen szó akár történelemről vagy irodalomról. Egy-egy ilyen körutazásunk során megelevenednek a tankönyvek képei. Ismerje meg 2023. évi körutazásainkat, melyek közt vannak 2-3 napos illetve több napos körutazások is.

  Tovább
  pentagon naptár
  Üdülések

  Ön hol nyaralna legszívesebben? Horvátországban, az olasz vagy török riviérán, akár a szépség szigetén, Korzikán? Nézzen bele kínálatunkba, foglalja le és élvezze álmai nyaralását!

  Tovább
  pentagon bőrönd
  SZÍNHÁZ ÉS KONCERT

  Színházi programok szegedi indulással! Irodánk rendszeresen szervez az ország legjelentősebb kulturális programjaira kirándulásokat. Aktuális színházi programajánlatunkat nyomon követheti weboldalunkon is, érdeklődhet telefonon, vagy e-mailben, de szeretettel várjuk Önt irodánkban is!

  Tovább
  pentagon kedvezmény
  KEDVEZMÉNYEK

  Előfoglalási-, törzsutas-, gyermekkedvezménnyel és szuper nászutas kedvezményekkel várunk minden kedves utazni vágyót, de amennyiben úgy dönt, hogy nagyobb csoporttal utazik, úgy csoportos kedvezményben részesül!

  Tovább
  pentagon naptár
  Foglalás

  Foglalja le utazását, teljes körű online ügyintézéssel!

  Tovább