• 09:00 - 17:00
 • 0662 487 835
 • Kapcsolat

  SZABADKA, A SZECESSZIÓ GYÖNGYSZEME – PALICSI ÁLLATKERT

  UTAZÁS: légkondicionált luxusautóbusszal

  Úticélunk a szecesszió gyöngyszeme, Szabadka. Ennek a gyönyörű városnak mai napig fennmaradt magyar jellege. A megérkezés után először a piacra látogatunk, hogy ki-ki kedvére nézegethessen, vásárolhasson vagy elfogyasszon egy jó burekot. Ezután csoportunk a város központjban álló, grandiózus méretű Városházát tekinti meg, amely Komor Marcell és a Jakab Dezső által tervezett magyaros-szecessziós stílusban épült fel. Az épület szíve a díszterem, itt csodálhatjuk meg Róth Miksa budapesti műhelyében készített, színes üvegablakokat. A következő látnivalónk a városházához hasonlóan Komor Marcell és Jakab Dezső tervei alapján épült gyönyörű épület: a Zsinagóga. A történelmi Magyarország második legnagyobb, 1400 főre tervezett zsinagógáját eredetileg Szegedre szánták, de az ottani városvezetés inkább Baumhorn Lipót terveit fogadta el. Városnéző sétánkat a hat korinthoszi oszloppal díszített Népszínház épületének megtekintésével folytatjuk, majd a Szent Teréz székesegyházat tekintjük meg, amely 1773-tól 1779-ig épült barokk stílusban. Rövid utazás után érkezünk a XX. század elejének elegáns fürdővilágába Palicsra. Séta az üdülőhely tópartján. Látogatás a Közép-Európa egyik legkedvesebb állatkertjében. Az állatok lakóhelyeit valóságos virágoskertekkel vették körül, a környezet némi túlzással a bibliai édenkertet idézi. A világ nagy állatkertjeinek szinte valamennyi kedvelt lakója megtalálható itt: a zebrától a jegesmedvéig, az elefánttól a puputevéig, az oroszlántól a tigrisig. A gazdag élményeket követően hazaindulás, Szegedre érkezés a kora esti órákban.

  Indulás: Szeged, Rókusi krt-i Tesco Áruház parkolójából 05:45 órakor
  RÉSZVÉTELI DÍJ: 6.900,-Ft/fő
  Lefoglalom
  pentagon bőrönd
  KIRÁNDULÁSOK

  Programkínálatunk tartalmaz egynapos belföldi és külföldi utakat is, melyekben többek között megismerkedhetünk Magyarországgal, mesélni fog nekünk a Bécsi-erdő is, csodaszép semmeringi élményekben lesz részünk, valamint ellátogatunk Pozsonyba, a koronázó városba is!

  Tovább
  pentagon kedvezmény
  KULTURÁLIS KÖRUTAZÁSOK

  Kétségkívül ezek az utak azok, melyek legtöbbet hozzátehetnek az iskolában tanultakhoz, legyen szó akár történelemről vagy irodalomról. Egy-egy ilyen körutazásunk során megelevenednek a tankönyvek képei. Ismerje meg 2023. évi körutazásainkat, melyek közt vannak 2-3 napos illetve több napos körutazások is.

  Tovább
  pentagon naptár
  Üdülések

  Ön hol nyaralna legszívesebben? Horvátországban, az olasz vagy török riviérán, akár a szépség szigetén, Korzikán? Nézzen bele kínálatunkba, foglalja le és élvezze álmai nyaralását!

  Tovább
  pentagon bőrönd
  SZÍNHÁZ ÉS KONCERT

  Színházi programok szegedi indulással! Irodánk rendszeresen szervez az ország legjelentősebb kulturális programjaira kirándulásokat. Aktuális színházi programajánlatunkat nyomon követheti weboldalunkon is, érdeklődhet telefonon, vagy e-mailben, de szeretettel várjuk Önt irodánkban is!

  Tovább
  pentagon kedvezmény
  KEDVEZMÉNYEK

  Előfoglalási-, törzsutas-, gyermekkedvezménnyel és szuper nászutas kedvezményekkel várunk minden kedves utazni vágyót, de amennyiben úgy dönt, hogy nagyobb csoporttal utazik, úgy csoportos kedvezményben részesül!

  Tovább
  pentagon naptár
  Foglalás

  Foglalja le utazását, teljes körű online ügyintézéssel!

  Tovább