• 09:00 - 17:00
 • 0662 487 835
 • Kapcsolat

  KÖSZÖNTSE VELÜNK AZ ÚJ ÉVET A FESTŐI KÖRNYEZETBEN LÉVŐ LESNICÁN!

  Kirándulás Lengyelország egyik legszebb városába, Krakkóba – Lőcse, a Szepesség fekete városa – Vörös Kolostor – Kassa
  UTAZÁS: légkondicionált luxusautóbusszal
  Szállás: Lesnica (Erdős), HOTEL PIENINY*** - 2 ágyas, fürdőszobás hotelszobákban. A szállodának saját, beltéri wellness központja van: medencék, szaunák (finn, infra) és gyógynövényes sókamra, melyek térítésmentesen használható!
  Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

  Program:

   

  1. nap: Szeged – Lőcse, a Szepesség fekete városa – Lesnica

  Utazás a Szeged-Kecskemét-Budapest útvonalon, határátlépés Szlovákiába, majd továbbutazás a Szepesség fekete városába, Lőcsére. A Felvidék gyöngyszeme akkor vált igazán kedvelt úti céllá, amikor 1971-ben bemutatták Zsurzs Éva által rendezett Fekete város című filmasorozatot. Megcsodálhatjuk a Szent Jakab templomot, a régi Városházát, amelyek szinte teljes egészében megmaradtak a várost körülölelő várfalaknak köszönhetően. A város UNESCO Világörökségi helyszínként számon tartott főterét hatvanöt polgár és patriciusház övezi. Városnézést követően indulunk a lenyűgöző természeti környezetben található hegyvidéki szálláshelyünkre.

   

  2. nap: Fakultatív kirándulás: Krakkóba, a lengyel kultúra fővárosába

  A reggelit követően indulunk Lengyelország egykori fővárosába, Krakkóba. A lengyel kultúra fővárosa a Visztula folyó partján terül el. Krakkó történelmi városközpontját 1978-ban felvették az UNESCO Kulturális Világörökség listájára. Városnézésünket a Wawel-dombra épült Wawel Királyi Palota és a Wawel Székesegyház megtekintésével kezdjük, majd az Érseki Múzeum gazdag gyüjteménye mellett, a későbbi Szent II. János Pál pápa dolgozószobáját látogatjuk meg, amely nagyon sok látogatót vonz. Rövid séta után érjük el a város főterét, mely a legnagyobb középkori főtér Európában. Itt található a Szent Adalbert-templom, a Posztócsarnok, illetve a Mária-templom. Krakkói tartózkodásunk fénypontja a Nemzeti Múzeum, ahol a lengyel-festészet és szobrászat kiemelkedő alkotásait láthatjuk. A múzeum gyűjteményének legkiemelkedőbb darabja a Hölgy hermelinnel, melyet Leonardo da Vinci festett 1480-90 körül. A múzeum látogatás után lesz alkalmunk sétálni szabadidő keretében Krakkó történelmi központjában. Részvételi díj: 55 euró/fő (belépőkkel együtt)

   

  3. nap: Fakultatív kirándulás: Vörös Kolostor

  A reggeli után kirándulás a Szlovák-Lengyel határon, Dunajec partján található Vörös Kolostor megtekintésére. A középkorból egyetlen kolostor a világon, ahol a szerzetesek celláinak elhelyezkedése eredetiben megmaradt. A nevét – Vörös Kolostor – arról a vörös cserépről kapta, amellyel a kolostor fedve van. A Vörös Kolostor egyedülálló kulturális-történeti emlékhely Szlovákiában. Részvételi díj: 10 euró/fő (belépőkkel együtt)

   

  13:30 órától: Szilveszteri GRILL PARTY A SZABADBAN!

   

  19:00 órától: SZILVESZTERI GÁLAVACSORA, MAJD RETRO DISCO HAJNALIG!
  Részvételi díj: 55 euró/fő

   

  4. nap: Lesnica

  Reggeli után pihenés, séta a lenyűgöző természeti környezetben. 13:00 órától Újévi Pezsgőparty!

   

  5. nap: Lesnica - Kassa – Szeged

  A kora reggeli után hazaindulás, útközben megállunk Kelet-Szlovákia fővárosában Kassán, amely az ország második legnagyobb városa, a Felvidék hajdani Kulturális központja, magyar történelmi emlékekben rendkívül gazdag, pezsgő nagyváros. Hangulatos sétát teszünk a belvárosban. Megtekintjük a Szent Erzsébet dómot, a Kárpát-medence talán legnagyszerűbb gótikus katedrálisát, melynek kriptájában temették újra II. Rákóczi Ferencet, majd az Orbán tornyot, az Állami Színházat és Márai Sándor szülőházát (kívülről). Szép élmények után ülünk autóbuszunkba és indulunk haza. Szegedre érkezés a kora esti órákban.

  Indulás: Szeged, Rókusi krt-i Tesco Áruház parkolójából 05:00 órakor
  RÉSZVÉTELI DÍJ: 139.900,-Ft/fő
  Csoporthoz csatlakozás: Kiskunfélegyháza – Kecskemét (Auchan bevásárlóközpont) – Budapest (M0-s autópálya pihenői)
  pentagon bőrönd
  KIRÁNDULÁSOK

  Programkínálatunk tartalmaz egynapos belföldi és külföldi utakat is, melyekben többek között megismerkedhetünk Magyarországgal, mesélni fog nekünk a Bécsi-erdő is, csodaszép semmeringi élményekben lesz részünk, valamint ellátogatunk Pozsonyba, a koronázó városba is!

  Tovább
  pentagon kedvezmény
  KULTURÁLIS KÖRUTAZÁSOK

  Kétségkívül ezek az utak azok, melyek legtöbbet hozzátehetnek az iskolában tanultakhoz, legyen szó akár történelemről vagy irodalomról. Egy-egy ilyen körutazásunk során megelevenednek a tankönyvek képei. Ismerje meg 2023. évi körutazásainkat, melyek közt vannak 2-3 napos illetve több napos körutazások is.

  Tovább
  pentagon naptár
  Üdülések

  Ön hol nyaralna legszívesebben? Horvátországban, az olasz vagy török riviérán, akár a szépség szigetén, Korzikán? Nézzen bele kínálatunkba, foglalja le és élvezze álmai nyaralását!

  Tovább
  pentagon bőrönd
  SZÍNHÁZ ÉS KONCERT

  Színházi programok szegedi indulással! Irodánk rendszeresen szervez az ország legjelentősebb kulturális programjaira kirándulásokat. Aktuális színházi programajánlatunkat nyomon követheti weboldalunkon is, érdeklődhet telefonon, vagy e-mailben, de szeretettel várjuk Önt irodánkban is!

  Tovább
  pentagon kedvezmény
  KEDVEZMÉNYEK

  Előfoglalási-, törzsutas-, gyermekkedvezménnyel és szuper nászutas kedvezményekkel várunk minden kedves utazni vágyót, de amennyiben úgy dönt, hogy nagyobb csoporttal utazik, úgy csoportos kedvezményben részesül!

  Tovább
  pentagon naptár
  Foglalás

  Foglalja le utazását, teljes körű online ügyintézéssel!

  Tovább