• 09:00 - 17:00
 • 0662 487 835
 • Kapcsolat

  ADVENTI CSODAVILÁG SZENTENDRÉN, A MŰVÉSZETEK VÁROSÁBAN

  ÉS A GÖDÖLLŐI KIRÁLYI KASTÉLY DÍSZUDVARÁBAN
  UTAZÁS: légkondicionált luxusautóbusszal

  Program:

   

  Talán Szentendrét a legnehezebb bemutatni a Dunakanyar települései közül, hiszen nagy valószínűséggel Budapest után világszerte is a legismertebb magyar városról van szó. Szentendre valódi turistaparadicsom, a fesztiválok és kulturális programok sok turistát vonzanak a városba. Szentendrére érkezve először a történelmi belváros gyöngyszemében, a Blagovesztenszka templomben teszünk látogatást. A templomot görög kereskedők emeltették 1752-1754 között, Mayerhoffer András tervei alapján. A templom megtekintését követően a közeli Szamos Marcipán Múzeumot és Cukrászdát keressük fel. A magyar cukrászat két nagy alakja: Szamos Mátyás és Szabó Károly közösen valósította meg a híres üzletet, amelynek emeletén egy látványos marcipán múzeum vár. Mesterműveket láthatunk, marcipánból készült mesefigurákat, hírességeket és gyönyörűen megalkotott tortákat. A marcipán mellett hungarikumokat is vásárolhatunk, mint például nemes magyar borokat, aszút, pálinkát, szalámit és libamájat is. Szentendrei látnivalók sorát a főtéren található Szerb Egyházi Múzeum gazdag gyűjteményének megtekintésével folytatjuk. A múzeum alapja a szentendrei püspöki kincstár, amely a legjelentősebb hazai ortodox gyűjtemény. A szerb ortodox egyházművészet tárgyi emlékei láthatók, a gyönyörű szentségtárgyaktól, ikonoktól kezdve egészen a pompás egyházi ruhákon át. Ezen kívül megnézzük a szépséges kódex-bibliákat és bútorokat is. Rövid séta után a Karácsonyi Múzeum kiállítását csodálhatjuk meg, a Hubay Házban. A kiállított karácsonyi díszek között évszázados antik díszek és dekorációk is láthatók, egészen az 1830-as évekig visszamenőleg. A múzeumlátogatás után meghitt, ünnepi hangolódásra lesz lehetőség Szentendre karácsonyi pompába öltöztetett főterén. Késő délután továbbutazás Gödöllőre, ahol a Királyi Kastély díszudvarán, az esztendő legbensőségesebb időszakában megrendezett advent ünnepi hangulatának lehetünk részesei. Az 1870-es évekban a királyi család előszeretettel töltötte a kastélyban a karácsonyi ünnepeket. Szépen megrendezett családi programokon, csodás karácsonyi koncerten hangolódhatunk itt is az ünnepekre. Kellemes élmények után indulunk haza, Szegedre érkezés az esti órákban.

  Indulás: Szeged, Rókusi krt-i Tesco Áruház parkolójából 07:00 órakor
  RÉSZVÉTELI DÍJ: 14.900,-Ft/fő
  Csoporthoz csatlakozás: Kiskunfélegyháza (Tesco) – Kecskemét (Auchan bevásárlóközpont)
  pentagon bőrönd
  KIRÁNDULÁSOK

  Programkínálatunk tartalmaz egynapos belföldi és külföldi utakat is, melyekben többek között megismerkedhetünk Magyarországgal, mesélni fog nekünk a Bécsi-erdő is, csodaszép semmeringi élményekben lesz részünk, valamint ellátogatunk Pozsonyba, a koronázó városba is!

  Tovább
  pentagon kedvezmény
  KULTURÁLIS KÖRUTAZÁSOK

  Kétségkívül ezek az utak azok, melyek legtöbbet hozzátehetnek az iskolában tanultakhoz, legyen szó akár történelemről vagy irodalomról. Egy-egy ilyen körutazásunk során megelevenednek a tankönyvek képei. Ismerje meg 2023. évi körutazásainkat, melyek közt vannak 2-3 napos illetve több napos körutazások is.

  Tovább
  pentagon naptár
  Üdülések

  Ön hol nyaralna legszívesebben? Horvátországban, az olasz vagy török riviérán, akár a szépség szigetén, Korzikán? Nézzen bele kínálatunkba, foglalja le és élvezze álmai nyaralását!

  Tovább
  pentagon bőrönd
  SZÍNHÁZ ÉS KONCERT

  Színházi programok szegedi indulással! Irodánk rendszeresen szervez az ország legjelentősebb kulturális programjaira kirándulásokat. Aktuális színházi programajánlatunkat nyomon követheti weboldalunkon is, érdeklődhet telefonon, vagy e-mailben, de szeretettel várjuk Önt irodánkban is!

  Tovább
  pentagon kedvezmény
  KEDVEZMÉNYEK

  Előfoglalási-, törzsutas-, gyermekkedvezménnyel és szuper nászutas kedvezményekkel várunk minden kedves utazni vágyót, de amennyiben úgy dönt, hogy nagyobb csoporttal utazik, úgy csoportos kedvezményben részesül!

  Tovább
  pentagon naptár
  Foglalás

  Foglalja le utazását, teljes körű online ügyintézéssel!

  Tovább