• 09:00 - 17:00
 • 0662 487 835
 • Kapcsolat

  ADVENTI VARÁZSLAT ZAKOPANEBAN, LENGYEL VENDÉGSZERETETTEL

  KARÁCSONYI DÍSZBE ÖLTÖZÖTT BESZTERCEBÁNYA – MESEBELI MISZTIKUM: TURDOSSINI FATEMPLOM
  UTAZÁS: légkondicionált luxusautóbusszal
  Szállás: Zakopane – 2-3 ágyas, fürdőszobás hotelszobákban
  Ellátás: reggeli – fakultatív vacsora igényelhető: 20 euró/fő

  Program:

   

  1. nap: Szeged – Zakopane, a lengyel Tátra fővárosa

  Elutazás Szegedről a Kistelek-Kiskunfélegyháza-Kecskemét-Budapest-Vác-Parassapuszta útvonalon, Szlovákián keresztül Lengyelországba. Kora délután érkezés Zakopaneba, ahol a Tátra csodás hegyeinek és mesés völgyeinek látványa teljesen le szokták kötni a figyelmünket. Csoportunk siklóvasúttal utazik fel a Gubalów-hegyre, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és az azt körül ölelő hegyekre. Majd séta az adventi pompába ragyogó üdülővárosba. Megtekintjük Zakopane gorál motívumokkal díszített templomait és a régi temetőt, ahol híres lengyelek nyugszanak. Séta a város leghíresebb utcáján, a Krupówki utcán, ahol a régióra jellemző faszerekezetes, hagyományos házak díszelegnek. Látogatást teszünk a híres Tátra Múzeumban, ahol megismerhetjük a gorál hagyományokat, életmódot és a szokásos valamennyi formájának megjelenítése mellett a környék hegyeinek állat és növényvilágát, különleges geológiai ritkaságokat is megcsodálhatunk a kiállításokon. A múzeum megtekintését követően vásárlási lehetőség a híres piacon vagy a sétálóutcán: helyi kézműves termékek, igényes, szépen kidolgozott bőráruk, fafaragványok, ízletes és tradicionális füstölt házi sajtok, karácsonyi ajándékok és dekorációk, édességek, cipők, papucsok, kesztyűk, sapkák és még több ezer csábító termék. A vásárlás közben forralt borral vagy a különleges mézes sörrel melegíthetjük magunkat. Karácsonyi dallamok hangulata kísér bennünket. Ezt követően utazás szálláshelyünkre.

   

  2. nap: Zakopane – Mesebeli Turdossini fatemplom – Karácsonyi díszbe öltözött Besztercebánya – Szeged

  A reggelit követően búcsút intünk Zakopanenak és útirányunk Szlovákia, turdossini római katolikus Mindenszentek fatemploma az egykori Árva vármegye legértékesebb és legszebb szakrális műemléke, amely 2008-ban felkerült az UNESCO Világörökség listájára. Az 1390-ben gótikus stílusban épült fatemplomba belépve lenyűgöző, színes világ fogad bennünket. Különösen figyelemre méltó a színes, virágmintás kazettás mennyezet, a Sárkányölő Szent Györgyöt ábrázoló freskó és a mesterien megformált oltár Mindenszentek képével. A gyönyörű festésnek /csillagos égbolt, angyalok, virágmotívumok/ köszönhetően a fetemplom egészét áthatja egyfajta mesebeli misztikum. Továbbutazás Szlovákia egyik legszebb fekvésű, gondosan ápolt városába, Besztercebányára. Városnézésünk során megtekintjük az 1695-1715 között épült püspöki székesegyházat, majd a német templomot. Ezt követően a Mátyás-ház kincseit csodálhatjuk meg a város történelmi központjában. A három szintet magába foglaló múzeum kiállítóterei a város helytörténeti céh és hadtörténeti tárlatának ad otthont. Csodálatosak a gótika szakrális művészeti tárgyai és az egyházi ékszerek. A múzeum meglátogatása után irány Besztercebánya karácsonyi vására, ahol csillogás, mesés látvány, édes illatok és ízek, hagyományörző kézműves ajándékok, ünnepi ételek, forralt bor, mézeskalács, karácsonyi dallamok fogadnak bennünket. Az ünnepi hangolódás után indulunk haza, Szegedre érkezés a késő esti órákban.

  Indulás: Szeged, Rókusi krt-i Tesco Áruház parkolójából 04:00 órakor
  RÉSZVÉTELI DÍJ: 46.900,-Ft/fő
  Csoporthoz csatlakozás: Kiskunfélegyháza (Tesco) – Kecskemét (Auchan) – Budapest (M0-s autópálya pihenői)
  pentagon bőrönd
  KIRÁNDULÁSOK

  Programkínálatunk tartalmaz egynapos belföldi és külföldi utakat is, melyekben többek között megismerkedhetünk Magyarországgal, mesélni fog nekünk a Bécsi-erdő is, csodaszép semmeringi élményekben lesz részünk, valamint ellátogatunk Pozsonyba, a koronázó városba is!

  Tovább
  pentagon kedvezmény
  KULTURÁLIS KÖRUTAZÁSOK

  Kétségkívül ezek az utak azok, melyek legtöbbet hozzátehetnek az iskolában tanultakhoz, legyen szó akár történelemről vagy irodalomról. Egy-egy ilyen körutazásunk során megelevenednek a tankönyvek képei. Ismerje meg 2023. évi körutazásainkat, melyek közt vannak 2-3 napos illetve több napos körutazások is.

  Tovább
  pentagon naptár
  Üdülések

  Ön hol nyaralna legszívesebben? Horvátországban, az olasz vagy török riviérán, akár a szépség szigetén, Korzikán? Nézzen bele kínálatunkba, foglalja le és élvezze álmai nyaralását!

  Tovább
  pentagon bőrönd
  SZÍNHÁZ ÉS KONCERT

  Színházi programok szegedi indulással! Irodánk rendszeresen szervez az ország legjelentősebb kulturális programjaira kirándulásokat. Aktuális színházi programajánlatunkat nyomon követheti weboldalunkon is, érdeklődhet telefonon, vagy e-mailben, de szeretettel várjuk Önt irodánkban is!

  Tovább
  pentagon kedvezmény
  KEDVEZMÉNYEK

  Előfoglalási-, törzsutas-, gyermekkedvezménnyel és szuper nászutas kedvezményekkel várunk minden kedves utazni vágyót, de amennyiben úgy dönt, hogy nagyobb csoporttal utazik, úgy csoportos kedvezményben részesül!

  Tovább
  pentagon naptár
  Foglalás

  Foglalja le utazását, teljes körű online ügyintézéssel!

  Tovább