• 09:00 - 17:00
 • 0662 487 835
 • Kapcsolat

  ADVENTI HANGULAT BÉCSBEN, A CSÁSZÁRI VÁROSBAN

  A VILÁG EGYIK LEGSZEBB KÖNYVTÁRA, AZ OSZTRÁK NEMZETI KÖNYVTÁR – CSÁSZÁRI KINCSESKAMRA – ÁGOSTONRENDI TEMPLOM – KITTSEE CSOKOLÁDÉGYÁR MINTABOLTJA
  UTAZÁS: légkondicionált luxusautóbusszal

  Program:

   

  Utazás a Szeged-Kistelek-Kiskunfélegyháza-Kecskemét-Budapest útvonalon Hegyeshalom határátkelőn át Ausztriába. Bécsi adventi programunkat a Hofburgba kezdjük, amely egyike a világ legnagyobb palota- komplexumainak, hajdan a császári család rezidenciája volt, ma pedig számos múzeum otthona. Látogatást teszünk az Osztrák Nemzeti Könyvtárban, Európa legnagyobb barokk könyvtárában több mint 200.000 történelmi értékű könyv található a gazdagon díszített fa polcokon. A csodálatos dísztermet méltán tartják a világ egyik legszebb könyvtártermének. Az Osztrák Nemzeti Könyvtár valóságos mágnesként vonza a bécsi Hofburg látogatóit. A könyvtárlátogatást követően a Császári Kincseskamra megtekintése következik, a világ legjelentősebb kincsestárában két császári koronát őriznek, valamint a burgundi kincseket és az Aranygyapjas rend kincseit. Sisi rajongói a kincstárban többek között megcsodálhatunk néhányat az Erzsébet császárné ékszerei közül. Következő látnivalónk az Ágostonrendi templom, amely jórészt megőrizte eredeti XIV. századi gótikus jellegét. A templom szembeszökő látnivalója Mária Terézia legkedveltebb leánya, Mária Krisztina neoklasszicista síremléke. Az Ágostonrendi templom Ferenc József és Sisi 1854.április 24-i esküvőjének helyszine. A templom megtekintése után elvegyülhetünk az adventi forgatagban: a Városháza előtti téren egy hatalmas adventi koszorút állítanak fel, ez az ünnepi rendezvény központja. Itt egymást érik a forraltbort, puncsot árúsító helyek. Természetesen elmaradhatatlan a karácsonyi kézműves vásár, ahol ajándék vásárlásra is lesz alkalmunk. Adventi programunk befejezéseként a Kittsee-ben lévő Hauswirth csokoládégyár mintaboltját keressük fel, mely kedvelt célpontja a turistáknak. Itt kedvező áron vásárlási lehetőség lesz az édes finomságokból. A vásárlás után indulás vissza Magyarországra, haza érkezés a késő esti órákban.

  Indulás: Szeged, Rókusi krt-i Tesco Áruház parkolójából 04:00 órakor
  RÉSZVÉTELI DÍJ: 19.900,-Ft/fő
  Csoporthoz csatlakozás: Kiskunfélegyháza (Tesco) – Kecskemét (Auchan) – Budapest (M0-s autópálya pihenői)
  pentagon bőrönd
  KIRÁNDULÁSOK

  Programkínálatunk tartalmaz egynapos belföldi és külföldi utakat is, melyekben többek között megismerkedhetünk Magyarországgal, mesélni fog nekünk a Bécsi-erdő is, csodaszép semmeringi élményekben lesz részünk, valamint ellátogatunk Pozsonyba, a koronázó városba is!

  Tovább
  pentagon kedvezmény
  KULTURÁLIS KÖRUTAZÁSOK

  Kétségkívül ezek az utak azok, melyek legtöbbet hozzátehetnek az iskolában tanultakhoz, legyen szó akár történelemről vagy irodalomról. Egy-egy ilyen körutazásunk során megelevenednek a tankönyvek képei. Ismerje meg 2023. évi körutazásainkat, melyek közt vannak 2-3 napos illetve több napos körutazások is.

  Tovább
  pentagon naptár
  Üdülések

  Ön hol nyaralna legszívesebben? Horvátországban, az olasz vagy török riviérán, akár a szépség szigetén, Korzikán? Nézzen bele kínálatunkba, foglalja le és élvezze álmai nyaralását!

  Tovább
  pentagon bőrönd
  SZÍNHÁZ ÉS KONCERT

  Színházi programok szegedi indulással! Irodánk rendszeresen szervez az ország legjelentősebb kulturális programjaira kirándulásokat. Aktuális színházi programajánlatunkat nyomon követheti weboldalunkon is, érdeklődhet telefonon, vagy e-mailben, de szeretettel várjuk Önt irodánkban is!

  Tovább
  pentagon kedvezmény
  KEDVEZMÉNYEK

  Előfoglalási-, törzsutas-, gyermekkedvezménnyel és szuper nászutas kedvezményekkel várunk minden kedves utazni vágyót, de amennyiben úgy dönt, hogy nagyobb csoporttal utazik, úgy csoportos kedvezményben részesül!

  Tovább
  pentagon naptár
  Foglalás

  Foglalja le utazását, teljes körű online ügyintézéssel!

  Tovább