• 09:00 - 17:00
 • 0662 487 835
 • Kapcsolat

  TÖRÖKORSZÁG, ÉGEI-TENGERPARTI VAKÁCIÓ KUSADASIBAN

  ÓKORI CSODÁK NYOMÁBAN: TRÓJA – EPHESOS – HIERAPOLISZ – PAMUKKALE – EDIRNE
  UTAZÁS: légkondicionált luxusautóbusszal
  Szállás: Kusadasi-Ladies Beach, Hotel Sunday*** – 2-3 ágyas, fürdőszobás, légkondicionált, teraszos, hűtővel felszerelt hotelszobákban. KÖZVETLEN A HOMOKOS, KRISTÁLYTISZTA TENGERPARTON! , tranzitszállásokon: 2-3 ágyas, fürdőszobás hotelszobákban
  Ellátás: félpanzió (svédasztalos reggeli és vacsora), tranzitszállásokon: csak reggeli

  Program:

   

  1. nap: Szeged-Szófia-Szvilengrád

  Folyamatos utazás rövid pihenőkkel a Röszke-Belgrád-Szófia útvonalon, Szerbián keresztül Bulgáriába. Megállás Bulgária fővárosában, Szófiában, ahol megcsodáljuk a gyönyörű, aranyozott kupolájú Alekszandr Nyevszkij-székesegyházat.
  Szállás: Szvilengrád

   

  2. nap: Szvilengrád-Trója-Kusadasi

  A reggeli elfogyasztása után indulunk Törökországba, a Dardanellák fölött átívelő „1915 Canakkale” nevű hídon haladunk át Európából Ázsiába, amely 4.068 méter hosszú és a világ legnagyobb támaszközű függőhídja. Ázsiába érkezvén látogatást teszünk Trójában, a homéroszi eposzokban megörökített városban. Az immár több, mint 100 éve folyó kutatások eredményeként ma már tudjuk, hogy Tróját legalább kilencszer rombolták le és éptítették újjá. A hely 1998 óta az UNESCO Védnöksége alatt áll. Kora este érkezünk Kusadasiba, tengerparti szálláshelyünkre.

   

  3. nap: Kusadasi

  Egész nap strandolás, pihenés a szép tengerparti üdülőhelyen.

   

  4. nap: Fakultatív kirándulás: Ephesos (UNESCO Világörökség)

  A reggelit követően útirányunk Ephesos, az ókori világ hét csodái közül az egyik, az UNESCO által Világörökség részévé nyilvánított terület, az Égei-tenger partján. A várost a legendák szerint a iónok alapították, i.e. IX. században. Megcsodálhatjuk Artemis templomának romjait. Virágkorában a templomnak 127 oszlopa volt, s hatalmasabb volt, mint az athéni Pantheon. Láthatjuk a házat, ahol Szűz Mária utolsó éveit élte, a Szent János bazilikát, ahol az evangélium íródott. Lesz alkalmunk szabadprogram keretében ajándék vásárlásra. Részvételi díj: 45 euró/fő (belépőkkel együtt)

   

  5. nap: Kusadasi

  Egész nap strandolás, pihenés a szép tengerparti üdülőhelyen.

   

  6. nap: Fakultatív kirándulás: Pamukkale (UNESCO Világörökség) – Hierapolisz

  Kihagyhatatlan program Törökország egyik legismertebb természeti csodája, Pamukkale, a Gyapotvár, az UNESCO Világörökség része, mely hófehér mészkőmedencéiről ismert. A földfelszín alól feltörő kb. 35 °C termálvízből kicsapódó kálcium-karbonát hatalmas medencés teraszokat hozott létre. Az itteni víz gyógyító ereje régről ismert. A gyógyító erejű forrás legendája egészen II. Euménosz pergamoni király korába nyúlik vissza, aki egy egész várost emelt a hegyoldalra, kiépített fürdőkkel, és Hierapolisznak, azaz Szent Városnak nevezte el. Részvételi díj: 45 euró/fő (belépőkkel együtt)

   

  7. nap: Kusadasi

  Egész nap strandolás, pihenés a szép tengerparti üdülőhelyen.

   

  8. nap: Kusadasi

  Egész nap strandolás, pihenés a szép tengerparti üdülőhelyen.

   

  9. nap: Kusadasi-Edirne-Plovdiv

  Kora reggel elhagyjuk tengerparti szálláshelyünket és elindulunk a Dardanellákon át Edirnébe, ahol a felújítás alatt álló, 1569-75 között épült dzsámit tekintjük meg, mely II. Szelim szultán parancsára épült. Minaretei 70,89 méter magasak, a kupolája 43.28 méter magas és 31,28 méter átmérőjű. A világon csak az Új-Delhiben található Kutub-minaret előzi meg. Edirnei programunk után utazás szálláshelyünkre.
  Szállás: Plovdiv

   

  10. nap: Plovdiv-Szeged

  A reggeli után hazautazás Bulgárián és Szerbián keresztül, határátkelés Röszkén. Szegedre érkezés a késő esti órákban.

  Indulás: Szeged, Rókusi krt-i Tesco Áruház parkolójából 03:00 órakor
  RÉSZVÉTELI DÍJ: 259.900,-Ft/fő
  pentagon bőrönd
  KIRÁNDULÁSOK

  Programkínálatunk tartalmaz egynapos belföldi és külföldi utakat is, melyekben többek között megismerkedhetünk Magyarországgal, mesélni fog nekünk a Bécsi-erdő is, csodaszép semmeringi élményekben lesz részünk, valamint ellátogatunk Pozsonyba, a koronázó városba is!

  Tovább
  pentagon kedvezmény
  KULTURÁLIS KÖRUTAZÁSOK

  Kétségkívül ezek az utak azok, melyek legtöbbet hozzátehetnek az iskolában tanultakhoz, legyen szó akár történelemről vagy irodalomról. Egy-egy ilyen körutazásunk során megelevenednek a tankönyvek képei. Ismerje meg 2023. évi körutazásainkat, melyek közt vannak 2-3 napos illetve több napos körutazások is.

  Tovább
  pentagon naptár
  Üdülések

  Ön hol nyaralna legszívesebben? Horvátországban, az olasz vagy török riviérán, akár a szépség szigetén, Korzikán? Nézzen bele kínálatunkba, foglalja le és élvezze álmai nyaralását!

  Tovább
  pentagon bőrönd
  SZÍNHÁZ ÉS KONCERT

  Színházi programok szegedi indulással! Irodánk rendszeresen szervez az ország legjelentősebb kulturális programjaira kirándulásokat. Aktuális színházi programajánlatunkat nyomon követheti weboldalunkon is, érdeklődhet telefonon, vagy e-mailben, de szeretettel várjuk Önt irodánkban is!

  Tovább
  pentagon kedvezmény
  KEDVEZMÉNYEK

  Előfoglalási-, törzsutas-, gyermekkedvezménnyel és szuper nászutas kedvezményekkel várunk minden kedves utazni vágyót, de amennyiben úgy dönt, hogy nagyobb csoporttal utazik, úgy csoportos kedvezményben részesül!

  Tovább
  pentagon naptár
  Foglalás

  Foglalja le utazását, teljes körű online ügyintézéssel!

  Tovább