• 09:00 - 17:00
 • 0662 487 835
 • Kapcsolat

  MANDARINSZÜRET HORVÁTORSZÁG, NERETVA-VÖLGYÉBEN

  POČITELJ – METKOVIĆ – DRVENIK – TROGIR – SPLIT – OMIS – SIBENIK
  UTAZÁS: légkondicionált luxusautóbusszal
  Szállás: 2-3 ágyas fürdőszobás hotelszobákban
  Ellátás: reggeli – fakultatív vacsora igényelhető

  Program:

   

  1. nap: Szeged – Počitelj – Metković

  Utazás pihenőkkel, késő délután érkezünk Bosznia-Hercegovina egyik látványos kisvárosába, Počiteljbe, a Neretva-völgy leghangulatosabb kisvárosába, ezen a kis ódon településen mintha megállt volna az idő. Ma is úgy néz ki, mint egy pár száz évvel ezelőtt, olyan állapotban maradtak fenn épületei, ahogy annak idején megépítették őket. Városnézésünk után indulunk horvátországi szálláshelyünkre.
  Szállás: Metković

   

  2. nap: Metković – Mandarinszüret – Drvenik

  Reggeli után a Neretva folyó deltájába látogatunk, ahol több mint egymillió mandarin és narancsfa található, melynek évente 60-80 ezer tonna édes, magnélküli, ízletes gyümölcsök teremnek. Programunkon a delta ültetvényén a köszöntő italt és kóstolót követően a házigazdák bemutatják a mandarin szedés technikáját, termesztésének módját. A szüreten kb. 3 kg mandarin ingyenes, az e felett szüretelt rész pedig fizetendő. A szüretet követően rövid buszozás után, a delta csatornáin, egyik taván indulunk csónakázásra, mely során eljutunk a vendéglátónk farmjára, ahol tradicionális és nagyon ízletes ebéd következik, valamint bort és vizet szolgálnak fel. A kiváló programot követően indulunk tengerparti szálláshelyünkre, ahol szabadidő áll rendelkezésre.
  Szállás: Drvenik

   

  3. nap: Fakultatív kirándulás: Trogir – Split – Omis

  Ezen a napon a reggeli elfogyasztása után élménygazdag kirándulásra indulunk. Kirándulásunk első állomása az Adria műemék városa Trogir, melynek a kis szigeten fekvő gyönyörű óvárosát keressük fel, amely 1997-ben került fel az UNESCO Világörökség listájára. Városnézésünk során a katedrálist, Cippico-palotát, az 1527-ben épült Városházát és Keresztelő Szent János kápolnát tekintjük meg. Továbbutazás Splitbe, Horvátország második legnagyobb városába, melynek legjelentősebb látnivalója Diocletianus császár egykori palotája. A palota Horvátország legjelentősebb, legjobb állapotban fennmaradt ókori építménye. Programunk harmadik célpontja Omis, a hangulatos kisváros. Egészen egyedülálló élményt jelent az óvárosban sétálni, a középkori házak és sikátorok világában. Élménygazdag programunkat követően indulunk vissza szálláshelyünkre. Részvételi díj: 40 euró/fő (belépőkkel együtt)
  Szállás: Drvenik

   

  4. nap: Drvenik – Šibenik – Szeged

  látogatást teszünk a Šibenik-i öböl partján fekvő Šibenik óvárosában, ahol megcsodálhatjuk az 1542-ben épült Városházát, majd a Szent Jakab katedrálist. A gyönyörű, gótikus katedrális építése 1431-ben kezdődött Juraj Dalmatinac mester tervei alapján, de a tanítványa Niccolo Fiorentino fejezte be 1505-ben. A székesegyház legérdekesebb része a keresztelőkápolna, melynek lenyűgözően szép mennyezetét Dalmatinac mester egyetlen sziklakőből faragta ki. A katedrális 2000-ben került az UNESCO Világörökség listájára. A csodás látványt követően útirányunk Magyarország. Szegedre érkezés a késő esti órákban.

  Indulás: Szeged, Rókusi krt-i Tesco Áruház parkolójából 03:00 órakor
  RÉSZVÉTELI DÍJ: 92.500,-Ft/fő
  Csoporthoz csatlakozás: Kiskunfélegyháza – Kecskemét (Auchan bevásárlóközpont) – Budapest (M0-s autópálya pihenői)
  pentagon bőrönd
  KIRÁNDULÁSOK

  Programkínálatunk tartalmaz egynapos belföldi és külföldi utakat is, melyekben többek között megismerkedhetünk Magyarországgal, mesélni fog nekünk a Bécsi-erdő is, csodaszép semmeringi élményekben lesz részünk, valamint ellátogatunk Pozsonyba, a koronázó városba is!

  Tovább
  pentagon kedvezmény
  KULTURÁLIS KÖRUTAZÁSOK

  Kétségkívül ezek az utak azok, melyek legtöbbet hozzátehetnek az iskolában tanultakhoz, legyen szó akár történelemről vagy irodalomról. Egy-egy ilyen körutazásunk során megelevenednek a tankönyvek képei. Ismerje meg 2023. évi körutazásainkat, melyek közt vannak 2-3 napos illetve több napos körutazások is.

  Tovább
  pentagon naptár
  Üdülések

  Ön hol nyaralna legszívesebben? Horvátországban, az olasz vagy török riviérán, akár a szépség szigetén, Korzikán? Nézzen bele kínálatunkba, foglalja le és élvezze álmai nyaralását!

  Tovább
  pentagon bőrönd
  SZÍNHÁZ ÉS KONCERT

  Színházi programok szegedi indulással! Irodánk rendszeresen szervez az ország legjelentősebb kulturális programjaira kirándulásokat. Aktuális színházi programajánlatunkat nyomon követheti weboldalunkon is, érdeklődhet telefonon, vagy e-mailben, de szeretettel várjuk Önt irodánkban is!

  Tovább
  pentagon kedvezmény
  KEDVEZMÉNYEK

  Előfoglalási-, törzsutas-, gyermekkedvezménnyel és szuper nászutas kedvezményekkel várunk minden kedves utazni vágyót, de amennyiben úgy dönt, hogy nagyobb csoporttal utazik, úgy csoportos kedvezményben részesül!

  Tovább
  pentagon naptár
  Foglalás

  Foglalja le utazását, teljes körű online ügyintézéssel!

  Tovább