• 09:00 - 17:00
 • 0662 487 835
 • Kapcsolat

  SALZBURG ÉS A SALZKAMMERGUTI TAVAK VARÁZSA

  BERCHTESGADEN, HITLERI „SASFÉSZEK” – SÉTAHAJÓZÁS A WACHAU VIDÉKÉN, AZ OSZTRÁK DUNAKANYARBAN – HAUSWIRTH, KITTSEE CSOKOLÁDÉGYÁR
  UTAZÁS: légkondicionált luxusautóbusszal
  Szállás: Salzburg – 2-3 ágyas, fürdőszobás hotelszobákban
  Ellátás: reggeli – fakultatív vacsora igényelhető

  Program:

   

  1. nap: Hallstatt – St. Wolfgang – Salzburg

  Utazás a Kiskunfélegyháza-Kecskemét-Budapest-Tatabánya-Győr-Bécs útvonalon a Salzkammergut-i tavak gyöngyszeméhez, Hallstattba, a fecskefészek szerűen a hegyoldalba simuló városkába. A település érdekessége, hogy házai szorosan tapadnak egymáshoz, illetve egymás fölött sorakoznak, mert a hegy és a tó között csak kicsiny hely van. Különös élmény meglátogatni a városka parányi, hegyi temetőjét és a híres csontkápolnáját. Megállapíthatjuk, hogy a Salzkammergut-i tóvidék legfestőibb helyszíne az UNESCO Világörökség listáján szereplő Hallstatt. Következő állomásunk a tóvidék másik gyönyörű kisvárosa St. Wolfgang. Ebben a különös hangulatú, bájos kis városkában az egyedi kegytemplomot tekintjük meg, melynek késő gótikus oltára a leghíresebbek közé tartozik. A csodás látnivalókat követően továbbutazás salzburgi szálláshelyünkre.

   

  2. nap: Berchtesgaden, Hitleri „Sasfészek” – Salzburg

  Reggeli után útirányunk Bajorország. Az Obersalz hegyen álló, Hitler egykori vendégházában a „Sasfészekben” teszünk látogatást, amit Martin Bormann ajándékozott a Führernek 50. születésnapja alkalmából. Speciális autóbusszal kanyargunk fel 1.500 méter magasra, ahonnan majd aranylifttel juthatunk fel az amerikaiak elnevezte „Sasfészek” szívébe. Ma vendéglőként üzemel. Szép idő esetén csodálatos a körpanoráma. Ha esetleg az időjárási viszonyok miatt a vendégház nem látogatható, akkor a Berchtesgadenhez közeli Königsee-n lesz lehetőség sátahajózásra. Ezt követően Salzburgba kalauzoljuk kedves utasainkat. Megtekintjük a gyönyörű Mirabell kertet, Mozart szülő-, és lakóházát, a dómot és a világörökségbe tartozó salzburgi óvárost. A sok érdekes látnivaló után barangolhatunk egy kicsit az ódon utcákon, megkóstolhatjuk a Fürst cukrász által kreált, eredeti ezüst papíros Mozart golyót. Városnézést követően utazás salzburgi szálláshelyünkre.

   

  3. nap: Sétahajózás az osztrák Dunakanyarban – Krems – Hauswirth csokoládégyár

  A reggeli elfogyasztása után indulunk az Alsó-Ausztriai, festői fekvésű városába Melkbe. Hajóra szállunk, utunkat az osztrák Dunakanyar romantikus partszakaszán folytatjuk, amit várak, kastélyok, gyönyörű templomok és hangulatos kisvárosok panorámája kísér. Óriási élmény a Wachau vidékén való séthajózás. A wachaui kultúrtáj 2000 óta az UNESCO Világörökség védelmét élvezi. A megkapó Kremsben szállunk partra. Rövid gyalogos városnézést tartunk e kedves városban, melynek óvárosának minden háza műemlék. Nem csak ennek a tájegységnek, hanem talán egész Ausztriának egyik legszebb települése Krems. Programunk bejefezéseként a Kittseeben lévő Hauswirth csokoládégyár mintaboltját keressük fel, mely kedvelt célpontja a turistáknak. Lehetőség van kóstolásra, illetve kedvező áron vásárolni a csokoládégyár finomságaiból. Vásárlás után hazaindulás. Szegedre érkezés a késő esti órákban.

  Indulás: Szeged, Rókusi krt-i Tesco Áruház parkolójából 03:00 órakor
  RÉSZVÉTELI DÍJ: 79.800,-Ft/fő
  Csoporthoz csatlakozás: Kiskunfélegyháza – Kecskemét (Auchan bevásárlóközpont) – Budapest (M0-s autópálya pihenői)
  pentagon bőrönd
  KIRÁNDULÁSOK

  Programkínálatunk tartalmaz egynapos belföldi és külföldi utakat is, melyekben többek között megismerkedhetünk Magyarországgal, mesélni fog nekünk a Bécsi-erdő is, csodaszép semmeringi élményekben lesz részünk, valamint ellátogatunk Pozsonyba, a koronázó városba is!

  Tovább
  pentagon kedvezmény
  KULTURÁLIS KÖRUTAZÁSOK

  Kétségkívül ezek az utak azok, melyek legtöbbet hozzátehetnek az iskolában tanultakhoz, legyen szó akár történelemről vagy irodalomról. Egy-egy ilyen körutazásunk során megelevenednek a tankönyvek képei. Ismerje meg 2023. évi körutazásainkat, melyek közt vannak 2-3 napos illetve több napos körutazások is.

  Tovább
  pentagon naptár
  Üdülések

  Ön hol nyaralna legszívesebben? Horvátországban, az olasz vagy török riviérán, akár a szépség szigetén, Korzikán? Nézzen bele kínálatunkba, foglalja le és élvezze álmai nyaralását!

  Tovább
  pentagon bőrönd
  SZÍNHÁZ ÉS KONCERT

  Színházi programok szegedi indulással! Irodánk rendszeresen szervez az ország legjelentősebb kulturális programjaira kirándulásokat. Aktuális színházi programajánlatunkat nyomon követheti weboldalunkon is, érdeklődhet telefonon, vagy e-mailben, de szeretettel várjuk Önt irodánkban is!

  Tovább
  pentagon kedvezmény
  KEDVEZMÉNYEK

  Előfoglalási-, törzsutas-, gyermekkedvezménnyel és szuper nászutas kedvezményekkel várunk minden kedves utazni vágyót, de amennyiben úgy dönt, hogy nagyobb csoporttal utazik, úgy csoportos kedvezményben részesül!

  Tovább
  pentagon naptár
  Foglalás

  Foglalja le utazását, teljes körű online ügyintézéssel!

  Tovább