• 09:00 - 17:00
 • 0662 487 835
 • Kapcsolat

  FEDEZZE FEL A BUDAVÁRI PALOTANEGYED ROMANTIKUS ARCÁT

  A CSODÁSAN FELÚJÍTOTT SZENT ISTVÁN TEREM – NEMZETI GALÉRIA – MAGYARORSZÁG PARLAMENTJE
  UTAZÁS: légkondicionált luxusautóbusszal

  Program:

   

  A Budavári Palotanegyedben történt látogatásunkat az újraalkotott Szent István terem megtekintésével kezdjük. Itt láthatjuk az ország legnagyobb Zsolnay kandallóját, a Strobl Alajos eredeti alkotása alapján formázott Szent István mellszobrot, az Árpád-házi királyokat és szenteket bemutató különleges képeket, de a csillárokat, a kazettás mennyezetet és az egyedi, intarziás padlót is a legkiválóbb mesterek készítették. A „Budavári Palota csodája” elnevezésű tárlaton Aba-Novák Vilmos egy korábbi, kiállításon még nem látott festményét és Szent István 1635-ben, Rómában készített hermáját is megcsodálhatjuk. A palotanegyedi programunkban a Magyar Nemzeti Galériában teszünk látogatást, itt kapott helyet a magyarországi képzőművészet alkotásainak reprezentatív gyűjteménye: középkori és reneszánsz kőtár, gótikus táblaképek és faszobrok, késő gótikus szárnyas oltárok, Munkácsy Mihály és a századvégi realizmusa, XX. századi művészet. A Nemzeti Galéria csodás gyűjteményének megtekintése után indulunk a Parlament látogatásra, amely az ország legnagyobb épületeinek egyike és a főváros legismertebb építészeti láványossága. Ez a gazdagon díszített, csodálatos remekmű Steind Imre tervei alapján készült 1884 és 1902 között. Az épület 268 méter hosszú, 96 méter magas és 691 szoba található benne. A barokk hagyományokat követő alaprajzra épült neogótikus épületet hatalmas kupola koronázza. Gazdag élmények után indulunk haza, Szegedre érkezés az esti órákban

   

  Indulás: Szeged, Rókusi krt-i Tesco Áruház parkolójából 06:15 órakor
  RÉSZVÉTELI DÍJ: 10.900,-Ft/fő
  Csoporthoz csatlakozás: Kiskunfélegyháza – Kecskemét (Auchan bevásárlóközpont)
  pentagon bőrönd
  KIRÁNDULÁSOK

  Programkínálatunk tartalmaz egynapos belföldi és külföldi utakat is, melyekben többek között megismerkedhetünk Magyarországgal, mesélni fog nekünk a Bécsi-erdő is, csodaszép semmeringi élményekben lesz részünk, valamint ellátogatunk Pozsonyba, a koronázó városba is!

  Tovább
  pentagon kedvezmény
  KULTURÁLIS KÖRUTAZÁSOK

  Kétségkívül ezek az utak azok, melyek legtöbbet hozzátehetnek az iskolában tanultakhoz, legyen szó akár történelemről vagy irodalomról. Egy-egy ilyen körutazásunk során megelevenednek a tankönyvek képei. Ismerje meg 2023. évi körutazásainkat, melyek közt vannak 2-3 napos illetve több napos körutazások is.

  Tovább
  pentagon naptár
  Üdülések

  Ön hol nyaralna legszívesebben? Horvátországban, az olasz vagy török riviérán, akár a szépség szigetén, Korzikán? Nézzen bele kínálatunkba, foglalja le és élvezze álmai nyaralását!

  Tovább
  pentagon bőrönd
  SZÍNHÁZ ÉS KONCERT

  Színházi programok szegedi indulással! Irodánk rendszeresen szervez az ország legjelentősebb kulturális programjaira kirándulásokat. Aktuális színházi programajánlatunkat nyomon követheti weboldalunkon is, érdeklődhet telefonon, vagy e-mailben, de szeretettel várjuk Önt irodánkban is!

  Tovább
  pentagon kedvezmény
  KEDVEZMÉNYEK

  Előfoglalási-, törzsutas-, gyermekkedvezménnyel és szuper nászutas kedvezményekkel várunk minden kedves utazni vágyót, de amennyiben úgy dönt, hogy nagyobb csoporttal utazik, úgy csoportos kedvezményben részesül!

  Tovább
  pentagon naptár
  Foglalás

  Foglalja le utazását, teljes körű online ügyintézéssel!

  Tovább