• 09:00 - 17:00
 • 0662 487 835
 • Kapcsolat

  KIRÁNDULÁS NAGYVÁRADRA, A PARTIUM SZECESSZIÓS FŐVÁROSÁBA – ARANY JÁNOS NYOMÁBA NAGYSZALONTÁN

  KIRÁNDULÁS NAGYVÁRADRA, A PARTIUM SZECESSZIÓS FŐVÁROSÁBA
  UTAZÁS: légkondicionált luxusautóbusszal

  Program:

   

  Utazás Hódmezővásárhely-Orosháza-Békéscsaba útvonalon, határátkelés Romániába Méhkeréknél. Programunk első állomása a Bihar-Mezőség legnépszerűbb turisztikai célpontja, Arany János (1817-1882) szülővárosa. Több, mint 200 év telt el Arany János születése óta, így a tényleges szülőháza sajnos ma már nem áll. Nagyszalonta önkormányzata a szülőház helyén egy etnográfiailag is igen értékes épületet állított fel. A tájház etnográfiai és történelmi kiállításának megtekintését követően a város jelképének számító Csonka-tornyot látogatjuk meg. A hajdani vár egyetlen megmaradt része és 1899 óta az Arany János Emlékmúzeumnak ad otthont. Továbbutazás Bihar megye gyönyörű központjába, Nagyváradra. Városlátogatásunkat a Püspöki székesegyház megtekintésével kezdjük, a pompás barokk templomot Giovanni Battista Ricca, olasz építész tervezte. A kincstárban, a koronás hermában őrzik Szent László fejereklyetartóját, amit a benne őrzött koponyával együtt, a Szent Jobb és a Szent Korona után a magyarság harmadik legfontosabb nemzeti ereklyéjeként tartanak számon. Következő úticélunk a közelmúltban helyre állított váradi vár. A vár története a Szent László királyról szóló, keresztény legendák ködébe burkolózik. A várlátogatást követően egy kellemes Sebes-Körös parti séta után érkezünk az Ady Múzeumhoz. A kis háromszögű parkban álló pavilon valamikor közkedvelt cukrászda, s Ady Endre (1877-1919) igen kedvelt tartózkodási helye volt. A múzeumban sok Ady-emlék látható, előtte pedig a nagy költő mellszobra. Rövid séta után a Bémer téren álló Szigligeti Színházat csodálhatjuk meg, mely 1899 és 1900 között, mindössze 15 hónap alatt épült fel, az európai hírű Fellner és Helmer bécsi színházépítő iroda kivitelezésében. Nagyváradi programunk kihagyhatatlan látnivalója következik, a görökeleti székesegyház, a helybéliek „Holdas templomnak” nevezik. Az 1784-ben épült templom empire stílusú tornyának alsó részén van a német Ruppe építész által tervezett 3 méter átmérőjű, aranyozott forgó hold, mely a holdfázisokat mutatja. Városnézésünket a Gion neológ zsinígóga megtekintésével zárjuk. A váradi zsidó közösség két részre szakadása után, 1878-ban épült. Az impozáns eklektikus épület Busch Dávid és id. Rimanóczy Kálmán tervei alapján épült. A zsinagóga megtekintése után szabadprogram következik, majd  akora esti órákban hazaindulás, Szegedre érkezés a késő esti órákban.

   

  Indulás: Szeged, Rókusi krt-i Tesco Áruház parkolójából 05:00 órakor
  RÉSZVÉTELI DÍJ: 16.600,-Ft/fő
  Csoporthoz csatlakozás: Algyő - Hódmezővásárhely - Orosháza
  pentagon bőrönd
  KIRÁNDULÁSOK

  Programkínálatunk tartalmaz egynapos belföldi és külföldi utakat is, melyekben többek között megismerkedhetünk Magyarországgal, mesélni fog nekünk a Bécsi-erdő is, csodaszép semmeringi élményekben lesz részünk, valamint ellátogatunk Pozsonyba, a koronázó városba is!

  Tovább
  pentagon kedvezmény
  KULTURÁLIS KÖRUTAZÁSOK

  Kétségkívül ezek az utak azok, melyek legtöbbet hozzátehetnek az iskolában tanultakhoz, legyen szó akár történelemről vagy irodalomról. Egy-egy ilyen körutazásunk során megelevenednek a tankönyvek képei. Ismerje meg 2023. évi körutazásainkat, melyek közt vannak 2-3 napos illetve több napos körutazások is.

  Tovább
  pentagon naptár
  Üdülések

  Ön hol nyaralna legszívesebben? Horvátországban, az olasz vagy török riviérán, akár a szépség szigetén, Korzikán? Nézzen bele kínálatunkba, foglalja le és élvezze álmai nyaralását!

  Tovább
  pentagon bőrönd
  SZÍNHÁZ ÉS KONCERT

  Színházi programok szegedi indulással! Irodánk rendszeresen szervez az ország legjelentősebb kulturális programjaira kirándulásokat. Aktuális színházi programajánlatunkat nyomon követheti weboldalunkon is, érdeklődhet telefonon, vagy e-mailben, de szeretettel várjuk Önt irodánkban is!

  Tovább
  pentagon kedvezmény
  KEDVEZMÉNYEK

  Előfoglalási-, törzsutas-, gyermekkedvezménnyel és szuper nászutas kedvezményekkel várunk minden kedves utazni vágyót, de amennyiben úgy dönt, hogy nagyobb csoporttal utazik, úgy csoportos kedvezményben részesül!

  Tovább
  pentagon naptár
  Foglalás

  Foglalja le utazását, teljes körű online ügyintézéssel!

  Tovább