• 09:00 - 17:00
 • 0662 487 835
 • Kapcsolat

  MESÉL A BÉCSI-ERDŐ

  HINTERBRÜHLI TAVASBARLANG – HEILIGENKREUZI CISZTERCITA KOLOSTOR – MAYERLING – KITTSEE CSOKOLÁDÉGYÁR
  UTAZÁS: légkondicionált luxusautóbusszal

  Utazás a Kiskunfélegyháza-Kecskemét-Budapest-Győr-Hegyeshalom útvonalon, útközben rövid pihenőkkel. Délelőtt érkezés a hinterbrühli tavas barlanghoz. Hinterbrühlben egy hatalmas természeti katasztrófa következtében alakult ki a Seegrotte. 1912-ben egy robbantás után, több mint 20 millió liter víz ömlött a gipszbánya járataiba, kialakítva így Európa legnagyobb 6000 m2 területű, föld alatti tavát. A látogatás során hajózás a varázslatos tavon. Programunk Heiligenkreuzban folytatódik, ahol a világ legrégebbi, s ma Európa legnagyobb cisztercita kolostorát tekintjük meg, mely megalapítása óta folyamatosan működik. Az apátságot 1133-ban alapította Badenbergi III. Lipót. Az épület megőrizte szép, román-gótikus jellegét és csodálatos barokk berendezését. Rövid séta után a közeli temetőben felkeressük Vetsera Mária bárónő sírhalmát, amely rengeteg látogatót vonz ide. Vetsera Mária az 1888. január 30-i mayerlingi drámánál Rudolf trónörökössel rejtélyes közös halállal hunyt el. Továbbutazás Mayerlingbe, ahol a Rudolf trónörökös és Vetsera Mária állítólagos öngyilkossága után Ferenc József a nevezetes vadászházat engesztelő kápolnává alakította át. Kirándulásunk következő állomása a Kittsee-ben lévő Hauswirth csokoládégyár mintaboltjába, mely kedvelt célpontja a turistáknak. Lehetőség van kóstolásra, majd kedvező áron vásárlásra a finomságokból! Kora este hazaindulás, Szegedre érkezés a késő esti órákban.

   

  Indulás: Szeged, Rókusi krt-i Tesco Áruház parkolójából 04:00 órakor
  RÉSZVÉTELI DÍJ: 18.800,-Ft/fő
  Csoporthoz csatlakozás: Kiskunfélegyháza-Kecskemét (Auchan bevásárlóközpont)-Budapest (M0-s autópálya pihenői)
  pentagon bőrönd
  KIRÁNDULÁSOK

  Programkínálatunk tartalmaz egynapos belföldi és külföldi utakat is, melyekben többek között megismerkedhetünk Magyarországgal, mesélni fog nekünk a Bécsi-erdő is, csodaszép semmeringi élményekben lesz részünk, valamint ellátogatunk Pozsonyba, a koronázó városba is!

  Tovább
  pentagon kedvezmény
  KULTURÁLIS KÖRUTAZÁSOK

  Kétségkívül ezek az utak azok, melyek legtöbbet hozzátehetnek az iskolában tanultakhoz, legyen szó akár történelemről vagy irodalomról. Egy-egy ilyen körutazásunk során megelevenednek a tankönyvek képei. Ismerje meg 2023. évi körutazásainkat, melyek közt vannak 2-3 napos illetve több napos körutazások is.

  Tovább
  pentagon naptár
  Üdülések

  Ön hol nyaralna legszívesebben? Horvátországban, az olasz vagy török riviérán, akár a szépség szigetén, Korzikán? Nézzen bele kínálatunkba, foglalja le és élvezze álmai nyaralását!

  Tovább
  pentagon bőrönd
  SZÍNHÁZ ÉS KONCERT

  Színházi programok szegedi indulással! Irodánk rendszeresen szervez az ország legjelentősebb kulturális programjaira kirándulásokat. Aktuális színházi programajánlatunkat nyomon követheti weboldalunkon is, érdeklődhet telefonon, vagy e-mailben, de szeretettel várjuk Önt irodánkban is!

  Tovább
  pentagon kedvezmény
  KEDVEZMÉNYEK

  Előfoglalási-, törzsutas-, gyermekkedvezménnyel és szuper nászutas kedvezményekkel várunk minden kedves utazni vágyót, de amennyiben úgy dönt, hogy nagyobb csoporttal utazik, úgy csoportos kedvezményben részesül!

  Tovább
  pentagon naptár
  Foglalás

  Foglalja le utazását, teljes körű online ügyintézéssel!

  Tovább