• 09:00 - 17:00
 • 0662 487 835
 • Kapcsolat

  ESZTERGOM, A KIRÁLYI VÁROS

  PÁRKÁNY, SIMON-JÚDA NAPI VÁSÁR – PAJKASZEG, A MI KIS FALUNK CÍMŰ TV SOROZATBÓL ISMERT „TECA KOCSMÁJA”
  UTAZÁS: légkondicionált luxusautóbusszal

  Program:

   

  Programunk első állomása a királyi város, Esztergom. A magyar katolikus egyház központjába érkezvén először a Mária Mennybevitele székesegyházat keressük fel. A hatalmas bazilika klasszicista épülettömbje a város jelképe, hazánk legnagyobb temploma. Ezt követően betekintést kapunk a Főszékesegyházi Kincstár gazdag gyűjteményébe. Itt láthatjuk Mátyás király 7 kg súlyú és a Szent Korona után a legértékesebb ékszerkincsünknek tekinthető, színarany koronázási keresztet. Esztergomi programunkat a Főszékesegyházi Könyvtár megcsodálásával zárjuk. Szabadidő, majd továbbutazás a Mária Valéria hídon Párkányba. A város főutcáján rendezik meg a Simon-Júda napi vásárt. A hagyományos vásár egyike Párkány legkiemelkedőbb kulturális és társadalmi eseményeinek. Párkányban 1546-tól tartanak vásárokat. „Hivatalos” vásártatási kiváltságlevelet 1724-ben kapott a település III. Károly királytól, amely évi 4 országos vásár megtartását engedélyezte Párkányban. A századok múltával ezekből csupán a híres Szent Simon és Júda napi vásár maradt fenn egészen napjainkig. A vásár idején a főutcán, amíg csak ellátunk standok vannak felállítva mindenféle termékekkel. Természetesen, hogy ne maradjunk éhesek a vásárból nem hiányozhatnak azok a standok, ahonnan jobbnál-jobb illatok áradnak felénk. A vásári programok után irány Pilisszentlélek. Minden évben rajongók ezrei veszik nyakukba a Pilis kanyargós útjait, hogy saját szemükkel nézhessék meg Teca kocsmáját. A mi kis falunk című sorozat egyik kultikus helyszíne ez a pajkaszegi kocsma. Élményekkel feltöltődve indulunk haza, Szegedre érkezés az esti órákban.

   

  Indulás: Szeged, Rókusi krt-i Tesco Áruház parkolójából 05:30 órakor
  RÉSZVÉTELI DÍJ: 14.900,-Ft/fő
  Csoporthoz csatlakozás: Kiskunfélegyháza – Kecskemét (Auchan bevásárlóközpont) – Budapest (M0-s autópálya pihenői)
  pentagon bőrönd
  KIRÁNDULÁSOK

  Programkínálatunk tartalmaz egynapos belföldi és külföldi utakat is, melyekben többek között megismerkedhetünk Magyarországgal, mesélni fog nekünk a Bécsi-erdő is, csodaszép semmeringi élményekben lesz részünk, valamint ellátogatunk Pozsonyba, a koronázó városba is!

  Tovább
  pentagon kedvezmény
  KULTURÁLIS KÖRUTAZÁSOK

  Kétségkívül ezek az utak azok, melyek legtöbbet hozzátehetnek az iskolában tanultakhoz, legyen szó akár történelemről vagy irodalomról. Egy-egy ilyen körutazásunk során megelevenednek a tankönyvek képei. Ismerje meg 2023. évi körutazásainkat, melyek közt vannak 2-3 napos illetve több napos körutazások is.

  Tovább
  pentagon naptár
  Üdülések

  Ön hol nyaralna legszívesebben? Horvátországban, az olasz vagy török riviérán, akár a szépség szigetén, Korzikán? Nézzen bele kínálatunkba, foglalja le és élvezze álmai nyaralását!

  Tovább
  pentagon bőrönd
  SZÍNHÁZ ÉS KONCERT

  Színházi programok szegedi indulással! Irodánk rendszeresen szervez az ország legjelentősebb kulturális programjaira kirándulásokat. Aktuális színházi programajánlatunkat nyomon követheti weboldalunkon is, érdeklődhet telefonon, vagy e-mailben, de szeretettel várjuk Önt irodánkban is!

  Tovább
  pentagon kedvezmény
  KEDVEZMÉNYEK

  Előfoglalási-, törzsutas-, gyermekkedvezménnyel és szuper nászutas kedvezményekkel várunk minden kedves utazni vágyót, de amennyiben úgy dönt, hogy nagyobb csoporttal utazik, úgy csoportos kedvezményben részesül!

  Tovább
  pentagon naptár
  Foglalás

  Foglalja le utazását, teljes körű online ügyintézéssel!

  Tovább