• 09:00 - 17:00
 • 0662 487 835
 • Kapcsolat

  KÖSZÖNTSE VELÜNK AZ ÚJ ÉVET! A SZLOVÁK PARADICSOMBAN, A FESTŐI KÖRNYEZETBEN LÉVŐ LESNICÁN

  Késmárk – Zakopane – Hniezdne, Nestville whisky és kézműves sörfőzde – Podolin középkori óvárosa - Besztercebánya
  UTAZÁS: légkondicionált luxusautóbusszal
  Szállás: Lesnica (magyarul: Erdős), HOTEL PIENINY*** - 2 ágyas, fürdőszobás hotelszobákban. A szállodának saját, beltéri wellness-központja van: medencék, szaunák (finn, infra) és gyógynövényes só-kamra, melyek térítésmentesen használhatók! Fizetés ellenében masszázs rendelhető.
  Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

  Program:

  1. nap: Szeged – Késmárk – Lesnica

  Utazás a Szeged-Kecskemét-Budapest-Vác útvonalon, határátlépés Szlovákiába, majd továbbutazás a Poprád folyó partján elterülő Késmárkra, a Szepesség gyönyörű kis városába. Megtekintjük a város nevezetességét: az evangélikus fatemplomot, mely 1687-1717 között épült. A kivülről vakolattal védett körítőfalak, s a boltszerkezetek fából készültek, vasszögek nélkül. A svéd király hajóácsai építették cirbolyafenyőből. A pazar látvány után indulunk hegyvidéki szálláshelyünkre.

   

  2. nap: Fakultatív kirándulás: Zakopane, a lengyel Tátra fővárosa

  A reggelit követően indulunk Zakopanéba, ahol a Tátra csodás hegyeinek és mesés völgyeinek látványa teljesen leszokták kötni a figyelmünket. Csoportunk siklóvasúttal utazik fel a Gubalów-hegyre, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra, és az azt körülölelő hegyekre. Majd séta Lengyelország téli fővárosában: megtekintjük Zakopane gorál motívumokkal díszített templomát, majd vásárlási lehetőség a híres piacon, vagy a sétálóutcán. Helyi kézműves termékek, igényes, szépen kidolgozott bőráruk, fafaragványok, ízletes és tradicionális füstölt házi sajtok, édességek, cipők, papucsok, kesztyűk, sapkák, és még több ezer csábító termék. A vásárlás közben forralt borral vagy a különleges mézes sörrel melegítjük magunkat. Részvételi díj: 35 euró/fő (belépőkkel együtt).

   

  3. nap: Fakultatív kirándulás: Hniezdne, Nestville Whisky és kézműves sörfőzde – Podolin középkori óvárosa

  A reggeli után úticélunk a közeli Hniezdne faluban találhazó Nestville Whisky és Sörfőzde hagyományos kézműves kiállításán veszünk részt. A szeszfőzde három részből áll: történelmi - bemutatók, a lepárláshoz kapcsolódó népi kézművességek. Modern - az egyik legmodernebb alkohol finomító Európában. Hagyományos - ízléses szoba kézzel faragott képpel és whisky érési raktárakkal. A kiállítás e részében kóstolja meg az első szlovák Nestville-whiskyt. A tökéletes befejezés a vállalati üzlet látogatása, emléktárgyakkal és Nestville Distillery termékekkel. A túra kb. 60 percig tart. Következő állomásunk a Lőcsei-hegység csodás városkája, Podolin. Hajdan a kézműveseiről, főleg a lenszövő takácsairól volt nevezetes. Főterén megtekintjük a város számos reneszánsz-barokk kori épületeit. Láthatjuk Krúdy Gyula egykori otthonát, aki 1886-1890 között az itteni piarista gimnáziumban tanult. A városnézésünk után visszautazunk szálláshelyünkre. Részvételi díj: 20 euró/fő (belépőkkel együtt)

   

  13:30 órától: Szilveszteri GRILL PARTY!

   

  19:00 órától: SZILVESZTERI GÁLAVACSORA, MAJD ZENÉS-TÁNCOS MULATSÁG ÉLŐZENÉVEL!
  Részvételi díj: 55 euró/fő

   

   

  4. nap: Lesnica
  Reggeli után pihenés, majd 13:00 órától Újévi Pezsgőparty!

   

  5. nap: Lesnica - Besztercebánya – Szeged

  A kora reggeli után hazaindulás, útközben megállunk Szlovákia egyik legszebb fekvésű városában, Besztercebányán. A város főterén álló barokk városházát az egykori Beniczky-házat, Thurzó-házat, a püspöki székesegyházat, a német templomot és a Mátyás-házat tekintjük meg. Városnézésünk után hazaindulás, Szegedre érkezés az esti órákban.

  Indulás: Szeged, Rókusi krt-i Tesco Áruház parkolójából 05:30 órakor.
  RÉSZVÉTELI DÍJ: 139.900,-Ft/fő
  Csoporthoz csatlakozás: Kiskunfélegyháza – Kecskemét (Auchan bevásárlóközpont) – Budapest (M0-s autópálya pihenői)
  Lefoglalom
  pentagon bőrönd
  KIRÁNDULÁSOK

  Programkínálatunk tartalmaz egynapos belföldi és külföldi utakat is, melyekben többek között megismerkedhetünk Magyarországgal, mesélni fog nekünk a Bécsi-erdő is, csodaszép semmeringi élményekben lesz részünk, valamint ellátogatunk Pozsonyba, a koronázó városba is!

  Tovább
  pentagon kedvezmény
  KULTURÁLIS KÖRUTAZÁSOK

  Kétségkívül ezek az utak azok, melyek legtöbbet hozzátehetnek az iskolában tanultakhoz, legyen szó akár történelemről vagy irodalomról. Egy-egy ilyen körutazásunk során megelevenednek a tankönyvek képei. Ismerje meg 2023. évi körutazásainkat, melyek közt vannak 2-3 napos illetve több napos körutazások is.

  Tovább
  pentagon naptár
  Üdülések

  Ön hol nyaralna legszívesebben? Horvátországban, az olasz vagy török riviérán, akár a szépség szigetén, Korzikán? Nézzen bele kínálatunkba, foglalja le és élvezze álmai nyaralását!

  Tovább
  pentagon bőrönd
  SZÍNHÁZ ÉS KONCERT

  Színházi programok szegedi indulással! Irodánk rendszeresen szervez az ország legjelentősebb kulturális programjaira kirándulásokat. Aktuális színházi programajánlatunkat nyomon követheti weboldalunkon is, érdeklődhet telefonon, vagy e-mailben, de szeretettel várjuk Önt irodánkban is!

  Tovább
  pentagon kedvezmény
  KEDVEZMÉNYEK

  Előfoglalási-, törzsutas-, gyermekkedvezménnyel és szuper nászutas kedvezményekkel várunk minden kedves utazni vágyót, de amennyiben úgy dönt, hogy nagyobb csoporttal utazik, úgy csoportos kedvezményben részesül!

  Tovább
  pentagon naptár
  Foglalás

  Foglalja le utazását, teljes körű online ügyintézéssel!

  Tovább