• 09:00 - 17:00
 • 0662 487 835
 • Kapcsolat

  ADVENTI HANGULAT BÉCSBEN, A CSÁSZÁRI VÁROSBAN

  SISI MÚZEUM – ÁGOSTONRENDI TEMPLOM – HUNDERTWASSER-HÁZ – KITTSEE CSOKOLÁDÉGYÁR MINTABOLTJA
  UTAZÁS: légkondicionált luxusautóbusszal

  Program:

  Utazás a Szeged-Kistelek-Kiskunfélegyháza-Kecskemét-Budapest útvonalon Hegyeshalom határátkelőn át Ausztriába. Bécsi programunkat a Hofburgba kezdjük, amely a Habsburg császárok hatalmas birodalmának központja volt, több-kevesebb megszakítással a XIII. századtól kezdve az I. világháború végéig, 1818-ig. Megtekintjük a Sisi Múzeumot, amelyet 2004. április 24-én, 50 évvel Erzsébet (1837-1898) I. Józseffel kötött házassága után, a Hofburg császári lakosztályaiban nyitottak meg. A kiállítás rávilágít a császárné varázslatos személyiségére és életének számos részletére: a gondatlan gyermekévektől a meglepő házasságon át, egészen császárnői szerepéig. A múzeumban láthatjuk a császárné valamennyi híres arcképét, a lánybúcsún viselt ruháját, a reggeli köntösét, napernyőjét, valamint legyezőit és kesztyűit. A múzeumlátogatás után az Ágostonrendi templomot keressük fel, amely több, mint 250 éve a Habsburg uralkodók temetkezési helye és emellett sok más történelmi személyiség szíve is itt nyugszik. A templom megtekintését követően elvegyülhetünk az adventi forgatagban: a Városháza előtti téren egy hatalmas adventi koszorút állítanak fel ez az ünnepi rendezvény központja. Itt egymást érik a forralt bort, puncsot árúsító helyek. Természetesen elmaradhatatlan a karácsonyi kézműves vásár, ahol lesz alkalmunk ajándék vásárlásra is. Bécsi programunk zárásaként a Hundertwasser-ház kerül megtekintésre. Aki még nem találkozott Hundertwasser épületeivel, annak alighanem meglepetést fog okozni az a fajta szokatlan organikus szemléletét, amely a mester épületeit jellemzi. Adventi kirándulásunk befejezéseként a Kittsee-ben lévő Hauswirth csokoládégyár mintaboltját keressük fel, mely kedvelt célpontja a turistáknak. Itt kedvező áron vásárlási lehetőség az édes finomságokból. A vásárlás után hazaindulás, Szegedre érkezés a késő esti órákban.

  Indulás: Indulás: Szeged, Rókusi krt-i Tesco Áruház parkolójából 04:00 órakor.
  RÉSZVÉTELI DÍJ: 16.900,-Ft/fő
  Csoporthoz csatlakozás: Kistelek – Kiskunfélegyháza – Kecskemét (Auchan bevásárlóközpont) – Budapest (M0-s autópálya pihenői)
  Lefoglalom
  pentagon bőrönd
  KIRÁNDULÁSOK

  Programkínálatunk tartalmaz egynapos belföldi és külföldi utakat is, melyekben többek között megismerkedhetünk Magyarországgal, mesélni fog nekünk a Bécsi-erdő is, csodaszép semmeringi élményekben lesz részünk, valamint ellátogatunk Pozsonyba, a koronázó városba is!

  Tovább
  pentagon kedvezmény
  KULTURÁLIS KÖRUTAZÁSOK

  Kétségkívül ezek az utak azok, melyek legtöbbet hozzátehetnek az iskolában tanultakhoz, legyen szó akár történelemről vagy irodalomról. Egy-egy ilyen körutazásunk során megelevenednek a tankönyvek képei. Ismerje meg 2023. évi körutazásainkat, melyek közt vannak 2-3 napos illetve több napos körutazások is.

  Tovább
  pentagon naptár
  Üdülések

  Ön hol nyaralna legszívesebben? Horvátországban, az olasz vagy török riviérán, akár a szépség szigetén, Korzikán? Nézzen bele kínálatunkba, foglalja le és élvezze álmai nyaralását!

  Tovább
  pentagon bőrönd
  SZÍNHÁZ ÉS KONCERT

  Színházi programok szegedi indulással! Irodánk rendszeresen szervez az ország legjelentősebb kulturális programjaira kirándulásokat. Aktuális színházi programajánlatunkat nyomon követheti weboldalunkon is, érdeklődhet telefonon, vagy e-mailben, de szeretettel várjuk Önt irodánkban is!

  Tovább
  pentagon kedvezmény
  KEDVEZMÉNYEK

  Előfoglalási-, törzsutas-, gyermekkedvezménnyel és szuper nászutas kedvezményekkel várunk minden kedves utazni vágyót, de amennyiben úgy dönt, hogy nagyobb csoporttal utazik, úgy csoportos kedvezményben részesül!

  Tovább
  pentagon naptár
  Foglalás

  Foglalja le utazását, teljes körű online ügyintézéssel!

  Tovább